Svijet
TALAČKA KRIZA TRAJALA ČETIRI SATA, TAOCI NISU OZLIJEĐENI

Ubijen otmičar autobusa u Brazilu
Objavljeno 20. kolovoza, 2019.
Policija je ustrijelila muškarca koji je u utorak uzeo za taoce putnike u autobusu u Riju de Janeiru i on je umro od zadobivenih ozljeda, rekao je policijski glasnogovornik.


"Morali smo pucati kako bismo neutralizirali otmičara i spasili ljude u autobusu", rekao je na televiziji Globo pukovnik Mauro Fliess, dodavši da je otmičar "umro u autobusu". On je držao 31 putnika oko četiri sata na velikom mostu koji Rio de Janeiro povezuje s Niterojem. Nitko od talaca nije ozlijeđen. Policija je pregovarala s otmičarem kada su se začuli pucnji, objavio je Globo, što su okupljeni prolaznici pozdravili pljeskom. Talačka kriza počela je oko 5.30 prema mjesnom vremenu (10.30 prema srednjoeuropskom), a poslije je pušteno šest putnika koje su preuzela vozila hitne medicinske pomoći poslana na mjesto događaja. Intervenirao je velik broj policajaca, među kojima i elitni snajperisti. Otmičar je, rekao je glasnogovornik, imao lažno oružje. Zasad se ne zna koji su bili motivi otmičara ni je li on imao kakve zahtjeve.
On se navodno ukrcao u autobus u ranim jutarnjim satima prema lokalnom vremenu i počeo prijetiti putnicima, ali nije ozlijedio ni jednog taoca. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana