Crna kronika
U POLICIJSKOM PRITVORU ZAVRŠIO 56-GODIŠNJAK IZ SLAVONSKOG BRODA

Uhitili ga jer je prijetio smrću
Objavljeno 21. kolovoza, 2019.
SLAVONSKI BROD - Policajci PU brodsko-posavske uhitili su 56-godišnjaka nakon što su zaprimii dojavu da je dvjema osobama prijetio smrću. Kako stoji u priopćenju te policijske uprave, u suradnji policije i Državnog odvjetništva osumnjičenik je uz kaznene prijave predan pritvorskom nadzorniku. Odmah nakon prijave kaznenog djela prijetnje smrću u Policijskoj upravi zagrebačkoj, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod pronašli su i uhitili 56-godišnjaka s područja Slavonskog Broda, nad kojim su proveli kriminalističko istraživanje zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje 58-godišnjakinji i 58-godišnjaku.

Nadalje, tijekom vikenda 58-godišnjakinja je prijavila da joj iz stana u Slavonskom Brodu nedostaje nakit, novac i drugi predmeti (razna alkoholna pića, tablet i dr.). Na temelju naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu, pretražen je stan i osobni automobil kojima se koristi osumnjičeni 56-godišnjak, kojom prilikom je pronađen dio otuđenih predmeta, a koji će biti vraćeni oštećenoj ženi. Policijski službenici su 56-godišnjaka u suradnji i konzultacijama sa Županijskim državnim odvjetništvom u Slavonskom Brodu, uz kaznene prijave za kazneno djelo prijetnje i kazneno djelo teške krađe, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, nakon čega je predan u mjerodavno državno odvjetništvo na daljnje postupanje.

Policija je priopćila i kako je u drugom slučaju riješena krađa mobitela vrijednog nekoliko tisuća kuna. U ponedjeljak su, naime, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška dovršili kriminalističko istraživanje nad mlađim muškarcem, potvrdivši sumnju da je 11. kolovoza prijepodne u ugostiteljskom objektu u Novoj Gradiški ukrao mobitel 27-godišnjaka. Mobitel je pronađen i vraćen oštećeniku. Mladi je kradljivac prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu za mladež, a o svemu je obaviješten i Centar za socijalnu skrb.

U Osijeku je pak provaljeno u ormarić u zdravstvenoj ustanovi i ukradena bankovna kartica s PIN-om. Na nekoliko bankomata u Osijeku lopov je podigao novac, ukupno nekoliko tisuća kuna. M.Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike