Crna kronika
NESREĆA U SLAVONSKOM BRODU

S motociklom pao u kanal i poginuo
Objavljeno 20. kolovoza, 2019.
SLAVONSKI BROD

Još jedan iskusan motociklist poginuo je od posljedica teških ozljeda koje je zadobio u prometnoj nesreći koja se u nedjelju dogodila u Slavonskom Brodu. Kako stoji u priopćenju Policijske uprave brodsko-posavske, u nedjelju, u 21.45 sati, u Slavonskom Brodu na cesti D-53 (Zapadna vezna cesta), dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao motociklist. Policijski službenici očevidom su utvrdili da je do prometne nesreće došlo jer je 41-godišnjak, upravljajući motociklom, zbog neprilagođene brzine (zavoj udesno), udario u zaštitnu metalnu ogradu. Nakon toga vozač je pao u kanal, dok se motocikl nastavio nekontrolirano kretati uz odbojnu ogradu, a potom je pao na kolnik. Na mjestu događaja smrtno je stradao 41-godišnjak. Policijski službenici tijekom trajanja očevida, od 22 sata do ponoći, na dionici ceste na kojoj se dogodila prometna privremeno su zatvorili promet i preusmjeravali druga vozila alternativnim smjerovima.

Cesta je to na kojoj mnogi vozači vole stisnuti gas, a da je opasna svjedoči i gotovo identična nesreća koja se dogodila ove godine u svibnju, a tada je smrtno stradao 35-godišnjak koji je motociklom slavonskobrodskih registracija išao od istoka prema zapadu. Ispred njega se u istom smjeru kretao traktor kojim je upravljao 48-godišnjak, a suprotnim prometnim trakom kretao se 45-godišnjak automobilom austrijskih registracijskih oznaka. Zbog neprilagođene brzine 35-godišnji je motociklist prekasno uočio vozilo ispred sebe zbog čega je došlo do udara motocikla u traktor te odbacivanja motocikla na suprotni prometni trak i udara automobila u motocikl. Vozač motocikla poginuo je na mjestu nesreće.

- Mopedisti i motociklisti, apeliramo na vas da vozite s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima tijekom cijele godine, koristite propisane, homologirane i uredno pričvršćene zaštitne kacige, ali i drugu motociklističku opremu kao što su jakna, hlače, štitnici, čizme, rukavice i drugo, krećite se dopuštenim brzinama, a tijekom vožnje u skupini krećite se jedan iza drugoga. I još ono najvažnije - ne precjenjujte vlastite mogućnosti, odnosno, ne podcjenjujete opasnosti u prometu - još jednom apeliraju iz Policijske uprave brodsko-posavske. Na žalost, unatoč apelima, prometne nesreće s tragičnim posljedicama ipak se događaju.M.Bugarić
I u lipnju je motociklist poginuo na Zapadnoj veznoj cesti u Slavonskom Brodu
2

sata bila je zatvorena brodska obilaznica zbog policijskog očevida
Možda ste propustili...

PROMETNA NESREĆA U JUGOVU POLJU

Unesrećenog iz vozila spašavali vatrogasci

NA CESTI ZATEČENO VIŠE PIJANIH VOZAČA

S 2,17 promila zabio se u stup

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

2

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

3

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana