Osijek
ZA VIKEND OSTALI BEZ ŠARANA

Kraća nestašica zbog fišijada
Objavljeno 19. kolovoza, 2019.
Brojni Osječani rado kuhaju fiš, posebice tijekom blagdana ili za vikend. Isto je poželio učiniti i naš sugrađanin koji je pak, kaže nam, u ribarnici na Gajevu trgu ostao bez šarana kojeg je namjeravao kupiti. Naime, ondje ga nije bilo.

- Ne pamtim da u ribarnicama nisu imali tu vrstu ribe, no ipak se dogodilo. To se zbilo u subotu i nije mi preostalo ništa drugo nego sjesti u automobil i otići u Bilje jer nisam namjeravao odustati od fiša - kaže uz osmijeh naš sugovornik koji, čini se, te subote željenu ribu ne bi našao ni u ribarnicama PPK-a Orahovica, koje se nalaze, osim u Gornjem, također i u Donjem gradu te u Retfali.

Prodavač u PPK-u Orahovica pojasnio nam je da je došlo do, kako kaže, "manjeg zastoja". Naime, zbog velike narudžbe tijekom blagdana Velike Gospe, odnosno dvije organizirane fišijade, početkom su se prošlog tjedna naručivale velike količine šarana, pa je nakon blagdana u ponudi bilo nešto manje ribe nego inače. Točnije, oko podneva šaran je prodan, a prodavaonica je radila do 13 sati. Prodavač kaže da je moguće da je kupac došao nakon podneva kada, doista, omiljene vrste ribe ondje više nije bilo.

- Inače imamo ribe koliko god treba, šarana pogotovo. Ljudi kupuju svakodnevno i nema nikakvih poteškoća. Tko god želi šarana, slobodno neka dođe, poručuje prodavač iz ribarnice. M. Mihelić
Možda ste propustili...

ZBOG PANDEMIJE KORONAVIRUSA

Odgođene krizme, pričesti i krštenja

GRAĐEVINSKI RADOVI U OPĆINI ERNESTINOVO

Završavaju vrtić, već obnovili školu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KAKO DANE U IZOLACIJI PROVODE UMIROVLJENICI ANTE I ANTONIA STANIĆ

Iz Retfale u Donji grad: Sve lakše podnosimo uz rad na našoj hacijendi

2

I GINEKOLOZI RADE PRILAGOĐENO

Svaka trudnica uredno zbrinuta i kod svojeg ginekologa i u bolnici

3

LIJEPA GESTA ZANATSKE PIVOVARE

„Mali Div“ dijelit će pivski kvasac