Osijek
KADA UREĐENJE PROSTORA KOD SPEEDWAYA?

Došen: Mjesec dana nismo dobili odgovor iz Grada!
Objavljeno 20. kolovoza, 2019.
Priželjkivali smo da se prostor uredi prije utakmice s CSKA-om, ali...

Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi grad Luka Došen prije mjesec dana poslao je Odsjeku za komunalno gospodarstvo Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu Grada Osijeka dopis s molbom da se uredi prostor oko pomoćnog terena i nekadašnjih tribina trkališta Speedway. U dopisu Došen navodi kako je cijeli prostor zapušten i obrastao visokom travom te da je idealno mjesto za razmnožavanje brojnih glodavaca. Sada sve to čini zdravstvenu opasnost za rekreativce, koji još uvijek učestalo dolaze na pomoćni teren. Njime se stalno koriste i osječki atletičari te ragbi-klub i sigurno im nije ugodno boraviti u tako zapuštenom prostoru.

Ruglo oko stadiona
- Učestalo primamo primjedbe građana koji traže da se cijeli taj prostor uredi. Osim toga, motiv da se obratimo Gradu bila je i međunarodna utakmica koju je NK Osijek igrao protiv bugarskog CSKA-a. Željeli smo da se cijelo područje oko stadiona, pa tako i ovaj prostor kod nekadašnjeg Speedwayja, uredi prije dolaska bugarskih navijača i drugih gostiju, koji u Osijek nisu dolazili samo na utakmicu. Ružno je da nam okoliš tako izgleda, zar takvu sliku ostavljamo strancima? Riječ je o zaravo ekskluzivnom prostoru između Muzeja okusa, Gradskih bazena i stadiona Gradski vrt - objašnjava Došen.

Puno obećanja
Također upozorava na cestu koja je posljednjih godinu dana postala poprilično prometna za automobile i bicikliste jer njome izbijaju na dva obližnja kružna toka.

- Raslinje uz cestu je za gotovo puni metar ušlo na kolnik i vidimo da se dva automobila teško bez prethodnog zaustavljanja mogu mimoići. Taj je dio stvarno sramotno zapušten, a nije davno bilo da su se tu obavljali radovi na uređenju ugostiteljskog objekta Muzej okusa - kaže predsjednik Vijeća GČ Novi grad, naglašavajući da su spremni pomoći u uređenju iz vlastitih sredstava.

Činjenica je da je s uređenjem Paviljona i parka ispred njega navedeni dio Gradske četvrti Novi grad od neuglednog parkirališta pretvoren u uistinu lijep i ugodan prostor. Šteta je što je Muzej okusa već neko vrijene zatvoren. Nitko, naime, nije očekivao da će se nakon svih tih ulaganja dogoditi da se njegoa okolica zapusti.

- Očekujemo da se planovi i obećanja počnu realizirati, a do tada bi bilo dobro da se cijeli prostor dovede u neko normalno stanje i dalje takvim održava.

Da se ne ponovi trenutno stanje, jer u ljetnom razdoblju taj prostor postaje i noćno okupljalište mladih, iza kojih ostaje razno i opasno smeće - tvrdi Došen, naglašavajući kako još nije primio nikakav odgovor iz gradske uprave.

- Nitko iz Grada nije reagirao, tako da ne znamo jesu li ga uopće vidjeli - požalio se Luka Došen.

Tomislav Prusina
Strah od budućnosti stadiona
Tijekom obnove Paviljona bilo je svakakvih najava, a jedna od njih bila je i da bi se trebala sagraditi dodatna parkirališna mjesta. Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi grad Luka Došen također napominje kako bi trebalo urediti i divlje parkiralište u Willsonovoj ulici, koje je zapušteno, a za velikih se vrućina s njega podiže golema prašina, što smeta stanarima te ulice, korisnicima vanjskih bazena i prolaznicima. Došen strahuje i za stadion Gradski vrt.

- Sada je već potpuno jasno da će NK Osijek vrlo brzo otići na novi stadion i pitanje je što će biti s ovim velikim dijelom naše četvrti. Kako sada izgleda Speedway, bojim se da bi za deset godina, a možda i puno ranije, ista sudbina mogla snaći i sam stadion i prostor oko njega. Pozivamo nadležne da već sada počnu razmišljati o tome, jer se radi o velikom objektu, čije održavanje košta puno, posebno ako se ne nađe netko tko bi njime upravljao – poručuje Došen.
nezadovoljstvo
INICIJATIVE BEZ ODJEKA U GRADSKOJ UPRAVI
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike