Regija
PLANOVI ZA LJEPŠI ŽIVOT U GOLINCIMA

Cesta, nova fasada doma i crkve...
Objavljeno 20. kolovoza, 2019.
GOLINCI

Unaprjeđivanje života stanovnika Golinaca, naselja na području grada Donjeg Miholjca, na prvom je mjestu liste prioriteta Vijeća Mjesnog odbora, na čijem je čelu 28-godišnja Helena Kusturić. Mlada predsjednica od prosinca prošle godine vodi Mjesni odbor, koji potiče aktivnosti za opstanak i razvoj tog sela. Planova ima mnogo, no Mjesni se odbor orijentirao na prometnu infrastrukturu i javne objekte.

- Mi smo malo selo koje dobro funkcionira, unatoč manjku sadržaja i društvenog života. Stanovništvo se bavi poljoprivrednom proizvodnjom, a i kod nas postoji trend odlaska mladih ljudi. Imamo planove za unaprjeđivanje života na selu, nadamo se da ćemo ih uz potporu Grada Donjeg Miholjca i ispuniti. Važno nam je da naši sumještani budu zadovoljni, a na nama je da pokušamo preko projekata osigurati što bolji život u Golincima i nadam se da ćemo u tome uspijeti – kazala nam je Helena Kusturić. Tako Mjesni odbor želi asfalitrati odvojak ceste u Ulici kralja Tomislava koji vodi prema lovačkom, ali i ribičkom domu, omiljenom okupljalištu starih i mlađih Golinčana. Također, uz punu podršku miholjačke gradske vlasti, trebala bi biti izgrađena prilazna cesta i parkirališna mjesta kod groblja.

- Te dvije investicije su u planovima Grada i Mjesnog odbora i nadam se da će do kraja godine biti realizirane. Tražili smo da se izgradi i nova autobusna nadstrešnica, s obzirom na to da je postojeća devastirana i ruglo je u središtu sela – kazala je Kusturić.

U sljedećem razdoblju planira se uređenje derutne fasade na društvenom domu, kao i proširenje prostora. Mjesni odbor želi omogućiti lokalnom stanovništvu kvalitetnije korištenje tog javnog objekta. “Nužno ga je proširiti kako bi se dom mogao koristiti za održavanje raznih svečanosti i događaja. Udruge će imati mogućnost da dom koriste za svoje aktivnosti i da rade na poboljšanju društvenog života”, objasnila je Kusturić i dodala da je u planu i uređenje fasade crkve sv. Ivana Glavosijeka.

- To nisu velike, ali su sigurno važne investicije za naše selo. One će dati ljepšu vizuru našem selu, pogotovo mislim na društveni dom i crkvu, koji će dobiti nove fasade. Vjerujem kako će gradska uprava pronaći sredstva za sve naše planove da se realiziraju u nekom skorijem vremenu – zaključuje predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Golinci Helena Kusturić. S.Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike