Regija
U BISTRINCIMA ODRŽAN TREĆI BISTRIGIN

Treća pobjeda domaćih snaga
Objavljeno 20. kolovoza, 2019.
BISTRINCI

Na Bistrinačkoj plaži pokraj Belišća proteklog je vikenda održan 3. Bistrigin – Prvenstvo Panonije u piciginu uz Pileća krilca Party.

Čak dva puta udruga Karašicka Republika morala je otkazati Prvenstvo Panonije u piciginu jednostavno zato što – Bistrinačke plaže nije bilo! Visok vodostaj i kišni početak ljeta onemogućili su odigravanje turnira u srpnju, pa jedna od najatraktivnijih dravskih pješčanih plaža ovih dana kolovoza pokazuje svoje najbolje i najduže lice. Stotine metara prirodnog pijeska dočekale su mnoštvo posjetitelja iz Slavonije i Baranje, koji su ostali oduševljeni ljepotama i energijom kojom su ispunjeni događaji u organizaciji Karašicke Republike.

- Prirodni pijesak, nijanse zelenila poplavnih šuma i Drava koja masira glavni su aduti opuštanja u dravskom plićaku, koji je do sada razoružao i najskeptičnije Dalmatince koje smo doveli ovamo kako bismo pokazali da i na kontinentu postoje plaže koje nude jedinstveni doživljaj - poručuje Mislav Matišić, jedan od organizatora.

Na turniru je, jednako kao i prošle godine, sudjelovalo osam ekipa iz Bistrinaca, Belišća, Valpova i Osijeka: Karašicka Republika, Dravski alasi, Oštri Gang, Baraber Extreme Team, Piciganci, Zgradari, Picigina Wild i Legolas. Sudačka trojka, Tea Galić (Bistrinci), Ivan Orešković (Belišće) te Iva Matačić (Osijek), ocjenjivala je aktivnost, atraktivnost i broj dodavanja svake ekipe tijekom sedam minuta igre. Ekipa Piciganci iz Bistrinaca - Matija Alošinac, Nikola Abramić, Slobodan Mikolić, Vedran Vučetić i Matija Ivoš i treću godinu zaredom - pokazala se prejakom za konkurenciju. S obzirom na to da dečki cijelo ljeto provode na Bistrinačkoj plaži, nije ni čudo da godinama osvajaju prvo mjesto. Drugo mjesto osvojila je ekipa Oštrog Ganga iz Belišća, koja je za Picigancima zaostala samo jedan bod, a treći su bili Dravski alasi. Najboljim igračem proglašen je Vedran Vučetić iz ekipe Piciganaca.

Više od 400 posjetitelja uživalo je uz beatove osječkog DJ Umba na pješčanom tulumu, koji je dodatno začinio dolazak Red Bull Stribora, jedinog vozila takve vrste u Hrvatskoj. L. Aničić
Možda ste propustili...

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike