Regija
ENERGETSKA OBNOVA OSNOVNIH ŠKOLA

Počela energetska
obnova OŠ "A. G. Matoš"
Objavljeno 19. kolovoza, 2019.
VINKOVCI


Potpisivanjem dvaju ugovora, između Grada Vinkovaca i trgovačkog društva Watmont d.o.o. iz Vinkovaca kao izvođača radova te Grada Vinkovaca i trgovačkog društva Artom d.o.o. iz Vinkovaca (nadzor), počela je energetska obnova Osnovne škole "Antun Gustav Matoš" u Vinkovcima.


Vrijednost projekta 17.304.432,50 kuna, od kojih je nepovratno 10.182.800,25 kuna, a preostali će iznos vrijednosti projekta biti osiguran u proračunu Grada. Projekt je sufinanciran u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora, a pripremili su ga djelatnici Agencije za razvoj i investicije Grada Vinkovaca VIA.


Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić potpisao je ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi zgrade ove škole s tvrtkom Watmont, u vrijednosti od 7.121.632 kune, te ugovor o usluzi stručnog nadzora i koordinatora zaštite na radu s tvrtkom Artom iz Vinkovaca, u vrijednosti od 35.000 kuna.


- Kako smo krenuli s vrtićima krajem prošle godine, tako su sad na red došle i škole. Ovo je prva koja će se obnavljati i s ovom obnovom škola će se dovesti u sasvim drugo stanje. Dobit će novu ovojnicu, i, ono što je najvažnije, djeca će imati bolje uvjete za rad, kao i nastavno osoblje. Osim toga, s ovim projektom ćemo uštedjeti puno energije i taj novac će se moći iskoristiti u druge svrhe. Važno je da će kroz postupak javne nabave raditi gradske tvrtke, što ovakve projekte čini dodatno povoljnim za Vinkovce. Tako da nastavljamo nova ulaganja u obrazovne objekte, stvaranje boljih uvjeta za učenike i nastavnike - istaknuo je vinkovački gradonačelnik.


Ravnatelj osnovne škole Dario Dragun nije krio zadovoljstvo što upravo od Osnovne škole "A. G. Matoš" počinje energetska obnova osnovnih škola.


- Naša škola će s ovim projektom dobiti jako puno, odnosno doći će do zamjene vanjske stolarije škole i rasvjete, do postavljanja izolacija, fasade, zamjene krovišta, postavljanja novog sustava grijanja i ventilacije. Osnovna škola ‘‘A. G. Matoš‘‘ otvorena je 1987. i od tada nije bilo znatnijih ulaganja, kao što će biti sada. Za školu to puno znači jer će se novac moći preusmjeriti u neke druge segmente, to je jako velika ušteda. Što se završetka radova na energetskoj obnovi školi tiče, planirano je da bude sve gotovo za nekih devet mjeseci - rekao je ravnatelj Dragun.
Prema riječima direktora tvrtke Watmont d.o.o. Vinkovci, Marka Maslova, raduje ih što su upravo oni odabrani za izvođača radova i, kako je istaknuto, ispunit će zadane rokove, iskustva imaju, jer ovo im je već osma škola gdje su oni bili izvođači radova. M.Kokaj
Završetak energetske obnove Osnovne škole "Antun Gustav Matoš" u Vinkovcima planiran je za devet mjeseci
Možda ste propustili...

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

Najčitanije iz rubrike