Sport
RUDEŠ SLAVIO U BIJELOM BRDU

Havojić i Jurić zabili, Banić sačuvao prednost gostima
Objavljeno 18. kolovoza, 2019.

S bjelobrdske premijere kompletan je plijen odnio prošlosezonski prvoligaš iz Zagreba! Ne može se reći nezasluženo, jer su gosti uvodno djelovali organiziranije i u tome razdoblju igre stvorili prednost koju su domaći u nastavku mogli višestruko anulirati, ali nisu iskazali spretnost, odnosno vratar gostiju Banić odlično je tada reagirao te trasirao put svome sastavu k pobjedi.

U petoj minuti ispitivanja snaga gosti iz Zagreba stvorili su prijetnju zdesna, gdje su Havojić i Brekalo izigrali "žuto-plave", a potonji vratio do Jurića čiji je udarac iz obećavajuće pozicije otišao preko grede. Slično kao četiri minute kasnije na drugoj strani kada je Žuljević pokušao sa 17 metara. Zagrebački "bijeli" potom su preuzeli inicijativu i u 21. minuti imali do tada najbolju prigodu. Inicirao ju je zdesna Jurić vrativši do Havojića kojemu je udarac s desetak metara nogom i uz pomoć vratnice zaustavio Ilinčić, nakon čega je lopta otišla u korner. Mreža mu se, ipak, zatresla sedam minuta kasnije kada je prvo bila ugrožena gostujuća, ali su bijeli "neutralizirali" tu prijetnju s BSK-ove desne strane i krenuli u protu udar po svojoj lijevoj strani gdje je Čabraja dugo vukao loptu koja je zatim došla do Havojića koji ju je s 15 metara snažnim poluvisokim udarcem poslao u desni kut - 0:1. U 37. minuti domaći su mogli do izjednačenja nakon što je Žuljević prošao po lijevoj strani i prizemno vratio do Blatančića koji se nije najbolje snašao, pa su gosti otklonili i tu opasnost.

U trećoj minuti nastavka Mitrović je dubinskom loptom na desnoj strani idealno uposlio Ćorića koji nije uspio svladati Banića kada je izbio ispred njega. Identično kao sedam minuta kasnije kada je Blatančić na lijevoj strani pronašao Žuljevića koji je grudima ponio loptu u 16-erac, a Banić potom nogom obranio završni udarac. Vratar Rudeša bravurozno je reagirao i u 60. minuti kada je Blatančić izborio slobodnjak na 25 metara koji je Ćorić šutirao snažno i poluvisoko preko zida u lijevi kut kamo se Banić bacio i izbio loptu u korner. Zatim su Zagrepčani došli do daha i u 62. te 70. minuti zaprijetili, ali je Brekalov udarac, nakon bijega, zdesna završio u vanjskom dijelu mreže, a potom je Jurić prizemni ubačaj Alyiua slijeva skrenuo pokraj bližeg kuta. U istoj minuti, na drugoj strani, Popović je idealno pronašao svježeg Orčića kojem je Banić obranio udarac kada su se našli oči u oči. U 76. minuti domaći su ispred svoga 16-erca izgubili loptu koje se domogao Čabraja i iz drugog pokušaja zdesna na suprotnoj strani ubacio do Jurića koji je s nekoliko metara pogodio bliži kut - 0:2. Dvije minute kasnije Bjelobrđani su se mogli vratiti u susret, ali je gostujući kapetan Mesarić s gol-crte izbio glavom Orčićev pokušaj loba nakon čega je susret praktički bio zaključen.D.Lekšan
BSK       0

RUDEŠ       2 (1)

BIJELO BRDO - Stadion BSK-a. Vrijeme sunčano. Teren dobar. Gledatelja: 600. Sudac: Josip Lučić (Vinkovci) 7. Pomoćnici: Ćosić i Lončar. Strijelci: 0:1 Havojić (28), 0:2 Jurić (76). Žuti kartoni: Kovačić, Kloniunas (BSK), Zoungrana, Čabraja i Mesarić (Rudeš). Crvenih kartona nije bilo.

BSK: Ilinčić 7, Ptiček 6, Košanin 5,5, Mitrović 6, L. Mihaljević 6, Kasač 5,5 (od 46. Kloniunas 5,5), Kovačić 6, Muženjak 6,5, Ćorić 6, Blatančić 6 (od 62. Popović 5,5), Žuljević 7 (od 70. Orčić 5,5).

RUDEŠ: Banić 8, Gorupec 6,5, Šuto 6, Mesarić 6,5, Manenica 6, Brekalo 7 (od 68. Mehmetlari 5,5), Matić 6 (od 89. Tominac -), Zoungrana 7, Čabraja 7,5, Havojić 7 (od 61. Alyiu 5,5), Jurić 7.

IGRAČ UTAKMICE: IVAN BANIĆ
Najčitanije iz rubrike