Sport
ODBOJKAŠICE OSIJEKA POČELE S PRIPREMAMA

Đekić: Cilj je stabilna sredina Superlige
Objavljeno 19. kolovoza, 2019.
Završena je ljetna stanka za odbojkašice ŽOK Osijek koje su počele s pripremama za novu sezonu. I to povratničku, u najjači rang hrvatske ženske odbojke - Superligu, u koju su se Osječanke ekspresno vratile. Na prvom okupljanju trener Miroslav Đekić imao je gotovo kompletan kadar koji se nije previše mijenjao u odnosu na prošlu sezonu. Otišle su Lea Grahovac i Nora Đurić, stigla je Isidora Ubavić te su priključene i neke mlađe igračice. Od prvog su dana s radom krenule Doris Krivić, Karla Šimunec, Dora Gadžić, Aurela Štebih, Isidora Ubavić, Anja Jurić, Ira Merkaš, Lucija Lizatović, Ivana Lovrić, Dijana Karatović, Mia Kainz, Petra Dugandžić, Marija Pupovac i Maria Lovrić, i to je kadar za kojeg trener Đekić vjeruje kako će biti spreman za izazove Superlige.

- Prošla je sezona bila odlična, ostvarili smo sve ciljeve koje smo htjeli i uvjerljivo se vratili u Superligu. Gotovo sve djevojke od prošle sezone su tu, nema jedino Lee i Nore koje su se odlučile posvetiti fakultetu. Za sada imamo jednu prinovu, Isidoru Ubavić koja je stigla iz Novog Sada, i bit će nam pojačanje na mjestu dijagonale. Priključili smo i najtalentiraniju djecu iz svog kadetskog pogona, a trebala bi nam se priključiti još jedna djevojka koja nam je došla iz Linge, i koja je veliki potencijal. Opet smo spojili mladost i iskustvo i mislim da bi to trebalo funkcionirati na najbolji način kao prošle godine.

Povratak u najjači rang donosi i jače suparnike, no Đekić je uvjeren kako je njegova ekipa sposobna ne samo sačuvati status, nego i mirno "ploviti" Superligom.

- Cilj je stabilna sredina tablice, sve što napravimo više od toga bit će odlično. Ako bi nam još netko došao, to onda mora biti istinsko pojačanje da bude oslonac curama koje su ovdje. Nećemo dovoditi nikoga gdje imamo već svoje igračice, bolje je raditi s njima i razvijati ih, jer će nam se to višestruko vratiti. Tražimo još jednog primača, čisto da malo iskustvom popunimo te pozicije i mislim da bi s time to bilo dovoljno.

Osječanke će kompletne pripreme odraditi u svom gradu, gdje imaju odlične uvjete za rad, a odigrat će i veći broj prijateljskih utakmica.

- Odigrat ćemo ukupno 11 pripremnih utakmica, krećemo s njima već početkom rujna, imat ćemo turnire u Kapošvaru, Banjoj Luci i Brčkom, igrat ćemo nešto i na našem terenu, tako da nam je pripremno razdoblje odlično popunjeno. Liga počinje 12. listopada, nešto kasnije nego inače zbog Europskog prvenstva, pa mislim da će biti dovoljno vremena za sve, i da se uigramo s novim curama te napravimo nešto slično kao prošle sezone. Radit ćemo dva puta dnevno, u Osijeku imamo odlične uvjete - bazene, stadion, dvoranu, Srednjoškolsko igralište tako da ne trebamo ništa tražiti dalje, nego smo financije iskoristili za odlazak na dobre prijateljske utakmice jer to trenutačno u okolici nemamo - pojasnio je trener osječkih odbojkašica. G. Roguljić
Do početka prvenstva, 12. listopada, osječke će odbojkašice odigrati 11 pripremnih utakmica
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana