Sport
KK VRIJEDNOSNICE OSIJEK

Redizajnirani “brokeri”
krenuli u nove izazove
Objavljeno 19. kolovoza, 2019.
Trenera Domagoja Kujundžića čeka slaganje potpuno nove momčadi koja će ponovno igrati na tri kolosijeka

Košarkaši Vrijednosnica Osijek počeli su pripreme za novu sezonu u kojoj će imati izazov ponoviti uspjehe iz prošle. Tada su petim mjestom ostvarili najbolji plasman u domaćem prvenstvu, nakon čega su igrali četvrtfinale doigravanja, dok su u Alpe Adria kupu prošli u drugi krug.

Za dostizanje, ili čak i prebacivanje tih dometa, "brokeri" će krenuti u bitno "redizajniranom" sastavu, jer trener Domagoj Kujundžić na raspolaganju ima samo nekoliko igrača od prošle sezone. Prometno je bilo u osječkom klubu, što je pojasnio i sportski direktor Renato Martinko, istaknuvši kako će momčad biti iznimno mlada.

- Od lani su s nama samo Nikola Turalija, Max Darling i Vuk Dmitrović. Doveli smo Franka Filipovića iz Košarkaške akademije Osijek, našeg povratnika Roberta Kujundžića, bivšeg kapetana Zadra Lovru Bašića, Andriju Ćorića iz Cedevite, mladog hrvatskog reprezentativca Antonia Jordana te Gracina Bakumanya iz Konga. Bit će tu još mlađih igrača koji će se boriti za mjesto u momčadi, a želimo dovesti još jednog beka šutera čime bismo zatvorili "roster". Ovo je jako mlada momčad, najstariji su Kujundžić i Turalija s 25 godina, nikada nismo imali ovako mlad sastav i bit će to veliki izazov za trenera Kujundžića i njegov stožer - pričao je Martinko, koji i u novoj sezoni očekuje velike uspjehe svog kluba, priželjkujući i poneku "stepenicu" više.

- Iznimno smo ponosni na prošlu sezonu i naš rezultat, s obzirom na naš budžet i odnos ostalih klubova. Svjesni smo da će natjecanje biti napornije, zahtjevnije i duže, ali ciljano smo birali da nam momčad bude atletska. Jako smo mladi, no neki poput Bašića, Ćorića, Kujundžića, Turalije, Jordana..., imaju već mnogo utakmica "u nogama" i mislim da mogu biti nositelji naše igre. U sva tri natjecanja probat ćemo otići što je najdalje moguće, u prvenstvu je plan sredina tablice s tendencijom prema gore, u Alpe Adria kupu ponovno proći u drugi krug, a u Kupu Krešimira Ćosića konačno otići na završni turnir - najavio je sportski direktor.

Trener Kujundžić svjestan je velikog posla koji ga čeka, ali i optimističan gledajući mogućnosti nove momčadi u nastajanju.

- Situacija je potpuno nova, od prošle godine samo su Darling i Turalija imali neku ulogu, sve drugo su pridošlice. Nemamo se na što osloniti od prošle sezone, nego moramo krvavo raditi i zapeti te stvoriti momčad do početka prvenstva. Vrlo smo mladi, no mislim da smo složili dobru momčad, ali to treba dokazati i pokazati na terenu, stvoriti igru da se istakne njihov potencijal.

"Brokeri" će pripreme odraditi u Osijeku, HT Premijer liga počinje 27. rujna, a do tada će odigrati veći broj pripremnih susreta. Kroz njih će Kujundžić uigravati momčad za zahtjevnije domaće prvenstvo u kojem se broj utakmica s 22 povećao na 33.

- Odigrat ćemo nekoliko turnira, prvo u Mostaru početkom rujna dvije utakmice sa Zrinjskim, nakon toga imamo naš turnir, pa ćemo igrati u Poreču s nekim ruskim klubovima, pokušat ćemo dogovoriti njih desetak - rekao je trener Kujundžić na startu priprema.

Goran Roguljić
OD DANAS KOMPLETNIJI KADAR
Trener Domagoj Kujundžić s pomoćnicima Markom Mandićem i Borisom Andrlonom na prvom okupljanju nije imao kompletan kadar. Od igrača pod ugovorom s pripremama krenuli su Nikola Turalija, Lovre Bašić, Andrija Ćorić, Robert Kujundžić, Vuk Dmitrović i Franko Filipović, a danas bi se trebali priključiti Max Darling i Antonio Jordano, dok Gracin Bakumanya još čeka vizu za Hrvatsku. Na pripremama je i nekoliko igrača na probi koji će se pokušati nametnuti treneru Kujundžiću te izboriti za ugovor i mjesto u momčadi.
Domagoj Kujundžić

trener KK Vrijednosnice Osijek

- Dobro će nam doći veći broj utakmica u prvenstvu, jer ovo su mladi igrači koji će na taj način dobiti veću minutažu. A i mi treneri možemo biti mirniji, jer imamo vremena za ispraviti neke stvari.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike