Regija
PRODAJA NEKRETNINA PAN TRGOPROMETA

Na dražbi je sada Novi dom
Objavljeno 19. kolovoza, 2019.
Dražba za Novi dom završava 3. rujna, a prodaje se po cijeni od 708.300 kn
ĐAKOVO - Nakon što su na usmenim javnim dražbama prodani bivša kuća Roma, ex knjižara Knjiga, Tehnika, cjelina Metalia i Color, cjelina samoposluga ĐA-MA; Kuća Gross i Željezar, potom Merkur, Sjever, neki prostori po okolnim selima, počele su i elektroničke dražbe za imovinu Pan Trgoprometa u stečaju koja se nalazi po Đakovu, Slavonskom Brodu i okolnim selima. Kako kaže stečajni upravitelj Tihomir Zec, na elektroničkoj javnoj dražbi Financijske agencije u tijeku je prodaja pet nekretnina - četiri poslovna prostora u Slavonskom Brodu i jednog u Đakovu - nekadašnjeg salona namještaja Novi dom. Na e-dražbu ide onaj dio nekretnina koji je opterećen razlučnim pravima vjerovnika, banaka.

Zajedno sa skladištem Novi dom ima 2212 prostorna metra, a upita je za Novi dom, ističe Zec, više. E-dražba za Novi dom započeta u lipnju, završava 3. rujna u 23:59:59. Ponude se elektroničkim putem prikupljaju od srijede, 21. kolovoza, s početkom u 00:00:00 do 3. rujna u 23:59:59.

- Početna cijena za nadmetanje za Novi dom je 708.395,32 kn - kaže Zec. Interes za Novi dom iskazuje i Grad Đakovo, a o sudbini te nekretnine više je viđenja – od onog da se godinama prazni i zapušteni objekt sruši jer smanjuje vidljivost u prometu na spoju Starčevićeve i Ivakićeve ulice, da se na njegovu mjestu posadi park.

Na e-dražbi je i brodski poslovni prostor Jelas, u istim terminima i rokovima kao i Novi dom u Đakovu. Početna cijena za nadmetanje za Jelas je približno 572.340 kuna. Uz spomenute rokove na e-dražbi je i brodski poslovni prostor Autobusni kolodvor, u naravi samoposluga, a po početnoj cijeni od približno 583.900 kuna. I četvrta nekretnina Pan Trgoprometa koja je upravo na e-dražbi je s područja Slavonskog Broda - poslovni prostor Delikates, a po početnoj cijeni od oko 262.860 kuna. Od sredine lipnja teče i elektronička dražba za brodski poslovni prostor Šport-Ured, a početna cijena za nadmetanje je približno 510.270 kuna.

Ovih dana za dio imovine održane su usmene javne dažbe u javnobilježničkom uredu Nikole Brača u Đakovu. U dva dana prodano je pet nekretnina, od kojih je nazvučniji poslovni prostor "Bajnak" u đakovačkoj Ulici kralja Tvrtka. Desetljećima je to Đakovčanima u tom dijelu grada "dućan u susjedstvu", a sada djeluje kao manja samoposluga. Posljednjih godina prostor je u zakupu Vinkovačkog Bose d.o.o., koji ga je, isitče Zec, u ovoj dražbi i kupio. Poslovni prostor Bajnak s još nekim stavkama čini cjelinu koja je Bosi prodana za približno 434.800 kuna. U ovoj je tranši usmenih dražbi prodan poslovni prostor Drenje za oko 325.600 kuna. Tada je prodan i poslovni prostor Kešinci za gotovo 230.000, a za oko 275.800 kuna "otišao" je poslovni protor Strizivojna.

Tada je kupca pronašao i poslovni prostor Sapci, u brodskom kraju, prodan je za 199.000 kuna.

Suzana Župan
Prodaja na korzu će biti na jesen
Na upit kada slijede dražbe za niz Pan Trgoprometovih nekretnina na đakovačkom korzu, stečajni upravitelj Tihomir Zec odgovara da one u prodaju idu na jesen. Uglavnom su to godinama prazni poslovni prostori kao što su Aroma, Varteks, Lewi’s i drugi, no neke su, poput bivše Mode, u kojoj je posljednjih godina Erste banka, u zakupu. Dosad je na korzu plakatom o prodaji jedino označen bivši Sport.
Možda ste propustili...

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

Najčitanije iz rubrike