Regija
ODRŽANA I ČOBANIJADA, A ZA NAJMLAĐE BESPLATNI TOBOGAN

Tradicionalni turnir u Gabrilovcu
Objavljeno 19. kolovoza, 2019.
ĐURĐENOVAC - Već dvadesetak godina održava se tradicija proslave Velike Gospe u dijelu Đurđenovca poznatom kao Gabrilovac. Tamo se odigrava malonogometni turnir, a posljednje tri godine dan prije turnira održava se Čobanijada. Sve je to u organizaciji članova MNK-a PSC Đurđenovac, objašnjava Tomislav Blažević, predsjednik malonogometnog kluba.

- Turnir se održava posljednjih 20 godina, a njime želimo potaknuti druženje mještana Gabrilovca, ali i okolnih mjesta. Od prije nekoliko godina on je postao i memorijalni turnir za prerano preminulog Danijela Čačića Čaju - rekao je Blažević.

Ove godine snage je odmjerilo devet ekipa, nešto manje nego u godinama prije, kad ih se znalo skupiti i 19. Razlog je, ističu organizatori, iseljavanje, no bez obzira na to posjetitelja je svake godine sve više. Zbog toga su odlučili produžiti memorijal organizacijom Čobanijade dan uoči turnira. Kotizacija za natjecanja nije potrebna, a ekipe su dobile po pet kilograma mesa. Nakon kuhanja čobanac je bio podijeljen okupljenima bez ikakve naknade.

- Razlog dobre posjećenosti krije se u dobroj atmosferi, no ipak svemu najviše pridonosi tradicija - dodaje Blažević.

Osim za starije organizatori su se pobrinuli i za djecu pa posljednjih desetak godina imaju i besplatan tobogan na napuhavanje. I.Ć.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

STANOVNICI ISTOČNOG DIJELA ŽUPANIJE NEĆE VIŠE MORATI NA TERAPIJU U VINKOVCE

Vinkovačka bolnica u
Otoku će otvoriti odjel
za fizikalnu terapiju

2

RADOST U SELU

U Šagu u prvi razred krenulo devet učenika

3

KREĆE PROJEKT VRIJEDAN 1,7 MILIJUNA KUNA

Počela katastarska izmjera u k.o. Ivanovci Đakovački