Zdravlje
U KUĆI

Zaštita od alergija
Objavljeno 19. kolovoza, 2019.
Krenite od hodnika. Sve prostirke perite jednom tjedno, a obuću uvijek izuvajte ispred ulaznih vrata. Sve kutove i strop čistite od paučine. Osim toga, koristite sintetičke prostirke za pod u hodniku jer se na njima, u odnosu na pamučne ili vunene, manje zadržavaju bakterije i gljivice.

Najviše bakterija u kući nalazi se oko sudopera. Spavaće sobe su prostorije u kući koje sadrže najveći rizik od alergija, a grinje su odgovorne za najveći broj ovakvih problema. Detaljno usisajte prašinu ispod kreveta i sa svih površina oko kreveta te obrišite mokrom krpom. Kada je inače sezona alergija, skinite zavjese i odložite pernate jastuke jer oni skupljaju prašinu i grinje. Koristite posteljinu koja se može prati na visokim temperaturama da bi što manje bakterija preživjelo.

Odjeću u ormarima pokrijte plastičnim vrećama ili celofanom, a obuću držite podalje od odjeće. Važno je i da odjeću koju nosite u šetnji odmah operete da se pelud ne bi širio po stanu. Kada su kupaonice u pitanju, redovno provjeravajte skuplja li se u kutovima vlaga i prozračujte. Zavjese za tuš-kabine perite najmanje jednom mjesečno i mijenjajte ih češće. Ako patite od alergija, za dnevnu sobu radije birajte namještaj od kože jer se lakše čisti, a sobne biljke redovno perite i brišite prašinu s njih. J.Kn.
Možda ste propustili...

STUDIJA UBLAŽAVANJE MENTALNIH I FIZIČKIH TEGOBA

Ljudski dodir može smanjiti bol, depresiju i tjeskobu

ORGANIZAM SE PRIRODNO POČINJE REGENERIRATI

U proljeće se javlja svjež nalet energije

NUTRICIONIZAM POMOĆ U GUBITKU TEŽINE

Vlakna nas održavaju sitima i zadovoljnima

Najčitanije iz rubrike