Sport
UFC 241 U ANAHEIMU

Miočić Hrvatima: Vratit ću pojas u svoje vlasništvo
Objavljeno 17. kolovoza, 2019.
Stipe Miočić i Daniel Cormier bore se u noći sa subote na nedjelju

Anaheim, nedaleko od Los Angelesa, najpoznatiji je po Disneylandu. U sportskom smislu, to je dom NHL momčadi, a neko vrijeme tamo su svoje NBA utakmice igrali i LA Clippersi.

U tom "svijetu mašte" u noći sa subote na nedjelju, od četiri sata, u sklopu priredbe UFC 241 naslov prvaka pokušat će vratiti Stipe Miočić. Naš Stipe, premda Amerikanac iz Clevelanda, od početka svoje profesionalne karijere isticao je svoje hrvatsko podrijetlo.

Stipe nešto lakši
Pred njim je teška zadaća. Pokušati uzvratiti Danielu Cormieru za poraz koji mu je nanio u srpnju prošle godine u trenutcima kada se Hrvatska ljuljala u nogometnoj euforiji. Cormier mu je tada odnio titulu UFC prvaka teške kategorije te mu je prekinuo niz obrana naslova. Naime, Miočiću je to bio prvi poraz nakon što je tri put uspješno obranio pojas prvaka te tako ušao u povijest UFC-a kao teškaš s najviše uzastopnih obrana. U međuvremenu je više od godinu dana Miočić odbijao druge protivnike i inzistirao na novoj prilici protiv Cormiera. Jučer su obojica stala na vagu, što je obveza svih boraca koji će nastupiti na ovom spektaklu. Obojica su "prošla vagu", zadovoljila su uvjete teške kategorije, a, zanimljivo, oba su borca lakša negoli uoči prve borbe, kada je Cormier nokautirao Miočića na samom kraju prve runde. Ovaj put je Cormier izvagano 107 kilograma, a za prvu borbu bio je na 111,5 kilograma.

Stipe Miočić izišao je na vagu i imao 104,5 kilograma, odnosno dva i pol kilograma manje od Cormiera. Miočić je za prvu borbu također imao više kilograma, čak pet više nego danas. Obojica su dakako sučelila šake i poglede uoči službene press konferencije. Stisnuli su si i ruke, pa je Cormier rekao kako je Stipin stisak ruke ovaj put bio nešto jači nego prije.

Miočić je na konferenciji za medije priznao kako još uvijek nije pogledao meč od prije godinu dana, ali da točno zna što se dogodilo u tom meču, u kojem je izgubio pojas nakon nokauta u prvoj rundi.

- U klinču sam stao na krivu poziciju i pogodio me desnom rukom. To je sport. Mislim da sam sad ipak bolji. Držat ću se plana, šteta što borba nije već danas. Naporno smo radili i uvjeren sam da mu mogu napraviti ono što je on učinio meni - rekao je Miočić, a i Cormier vjeruje kako će za svladavanje svoga suparnika ipak trebati više od samo jedne runde.

Cormierove izjave
Miočića su posebno motivirale izjave neke Cormierove izjave.

- Ne znam zašto je rekao da nisam dovoljno dobar. To je sve što imam o tome reći - kratak je bio Miočić.

Kratka je bila i njegova poruka hrvatskim navijačima:

- Vratit ću pojas u svoje vlasništvo - rekao je vatrogasni djelatnik iz Clevelanda, podrijetlom iz Rtine kraj Zadra.

Krešimir Lacković
VRHUNSKE PREOSTALE BORBE
UFC 241 spektakl u Anaheimu obiluje vrhunskim mečevima. Osim ogleda Miočića i Cormiera, posebno zanimljivi bit će i oni Anthonyja Petisa i Natea Diaza te Paula Coste i Yoela Romera. U ostalim mečevima snage će odmjeriti Gabriel Benitez i Sodiq Yusuff, Derek Brunson i Ian Heinisch, Cory Sandhagen i Raphael Asuncao, Manny Bermudez i Casey Kenney, Drakkar Klose i Christos Giagos, Brandon Davis i Kyung Ho Kang, bit će i dvije ženske borbe, Hannaf Cifers - Jodie Esquibel te Sabine Mazo - Shane Dobson.
18 - 3

omjer je pobjeda i poraza Stipe Miočića
22 - 1

omjer je pobjeda i poraza Daniela Cormiera
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini