Sport
ZORAN KVRŽIĆ

Voljeli bismo da je susret s Osijekom odgođen
Objavljeno 17. kolovoza, 2019.
Rijeka je i u uzvratu trećeg pretkola Europske lige u Aberdeenu slavila sa 2:0, a dvostruki asistent za pogodak Lončara u 10. i Čolaka u 32. minuti bio je Zoran Kvržić.

Pozicija je u oba slučaja bila otprilike ista. Jedino su ideje bile nešto drukčije. Prvi put lucidno progravanje za Lončara u ravnini prve vratnice, drugi put odmjeren centaršut za Čolaka na drugu vratnicu. Strijelci u oba navrata nisu zakazali. Pobjeda bez ijednog upitnika. Rutinska. A Zoran Kvržić još jednom protagonist. Kako i dolikuje kapetanu.

- Ispada da je bilo lakše od očekivanog, ali odigrali smo još jednu jako dobru utakmicu, koju smo kontrolirali već od samog početka. Odmah smo postigli vodeći pogodak i u ranoj fazi isprovocirali isključenje Aberdeenova igrača pa je nakon toga bilo puno lakše igrati. Drugo poluvrijeme bilo je odrađivanje posla - kaže Kvržić, koji je jedan od rijetkih koji je sudjelovao u oba europska dvoboja s Aberdeenom.

Prije četiri godine puno bolja momčad Rijeke ispala je od škotske momčadi. Ove godine Riječani su slavili. Aberdeen je apsolviran. Slijedi belgijski Gent, koji je, očekivano, eliminirao AEK iz Larnake.

- Naravno da će protiv Genta biti puno teže. Svjesni smo da nas čeka vrlo ozbiljan protivnik, ali prije toga treba najprije razmišljati o utakmici s Osijekom. Voljeli bismo da je ta utakmica odgođena da se možemo maksimalno pripremiti za Gent. U utakmicama protiv takvih protivnika trebamo od prve do posljednje minute biti maksimalno koncentrirani i dati sve od sebe. Nadam se da će to biti dovoljno za plasman u skupinu Europske lige - rekao je bivši nogometaš Osijeka, a danas kapetan Rijeke. M.C.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike