Sport
OSJEČKI FERIVI TRIATLON

Triatlonci danas kreću na Biljskom jezeru
Objavljeno 17. kolovoza, 2019.
Triatlon klub Tri-Tim Osijek organizator je prvog Osječko-baranjskog Ferivi triatlona koji će se danas (subota) održati u Bilju. Natjecanje će se bodovati za Kup Hrvatske u sprint triatlonu, a očekuje se nastup stotinjak triatlonaca iz Hrvatske i inozemstva. Oni će se nadmetati u U19 kategoriji (mlađi juniori i juniori) te seniorskoj, proglasit će se najbolji pojedinci i prema dobnim kategorijama, a održat će se i utrka štafeta.

Pred svima njima je natjecanje u sprint triatlonu koje obuhvaća 500 m plivanja, 13,5 km vožnje bicikla te 3,3 km trčanja. Plivanje se odvija u Biljskom jezeru u kojem će se plivati jedan krug u smjeru obrnutom od kazaljke na satu. Biciklistička dionica počinje pokraj Biljskog jezera i kreće se u smjeru Osijeka te će se odvesti dva kruga, a dva kruga natjecatelji će odraditi i trčanjem, no u suprotnom smjeru, od jezera prema Bilju. Vremenski limit sprint triatlona za oba spola i štafete je sat i 45 minuta. Inače, štafete će biti sastavljene od tri člana, od kojih će jedan plivati, drugi voziti bicikl, a treći trčati.

Prvo troje natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji utrke sprint triatlona bit će nagrađeno peharom, a prvo troje prema dobnim kategorijama medaljama i prigodnim nagradama sponzora. Isto očekuje i najbolje u štafetama te ekipnoj konkurenciji.

Start muške utrke i štafete je u 11.30 sati, pet minuta kasnije krenut će triatlonke, a zbog toga će i Biljska cesta biti zatvorena za promet u idućih pola sata, odnosno do 12 sati. Proglašenje pobjednika je u 14 sati. G.R.
Možda ste propustili...

BROKERI OTVARAJU POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Ishod posljednje utakmice ne bi se smio ponoviti u Osijeku

Najčitanije iz rubrike