Sport
DRUGA HNL

Cibalia propustila priliku
slaviti na otvorenju sezone
Objavljeno 16. kolovoza, 2019.

Malo je nedostajalo Cibaliji pa da se iz Sesveta, na startu drugoligaškog prvenstva, kući vrati sa sva tri boda. Minimalnu prednost čuvala je sve do 86. minute, kada su se ipak domaći spasili od poraza.


Trener Vinkovčana Davor Mladina na stadion Sesveta izveo je gotovo najavljen sastav, osim što je umjesto Bukvića u igru poslao mladog Hajnala, koji je sa 17 godina bio najmlađi igrač na terenu.

Penal i Stuparov gol

Odmah iz prvog napada domaćin je preko Sunagića zaprijetio, kada je pokušao prebaciti vratara Marijanovića. Isti igrač pokušao je i u 4. minuti, kada je pucao iz blizine, ali je vratar Marijanović bio oprezan. U petoj minuti dosuđen je kazneni udarac za Sesvete. Vincetić je neoprezno uklizao Sunagiću i srušio ga tek što je igrač Sesveta ušao u šesnaesterac. Loptu na bijelu točku namjestio je Sunagić, a potom je pogodio gredu. Nakon uvodnih desetak minuta Cibalia se oslobodila početnog pritiska domaćina i sve više preko brzih kontri ozbiljno ugrožavala obranu domaćina. U tim akcijama isticali su se Bajić, Vincetić i Dogan, koji su "orali" po cijelom terenu stadiona Sesveta. Takva igra ubrzo je donijela ploda. Cibalia je povela. Loptu je na desnoj strani u nogama imao Dogan, koji je odlično poslužio Bajića. Dobro je pucao, međutim vratar Mikulić je obranio. Na odbijenu loptu natrčao je Dogan i pogodio vratnicu, ali je akciju pratio Stupar, koji se snašao i iz blizine pogodio praznu mrežu - 0:1. Taj pogodak dao je krila Vinkovčanima, koji nisu štedjeli snagu, nego su željeli doći do drugog pogotka. Koji je zamalo postigao Vincetić u 18. minuti, kada je s nekih 20 metara dobro pucao, ali je vratar Mikulić krajnjim naporom izbio loptu izvan granica igrališta. Gosti su potom prepustili sredinu terena, ali su agresivnošću brzo oduzimali loptu i onda preko kontri brzo dolazili u prostor za šutiranje. Takav način igre odgovarao je Vinkovčanima, koji su opasnije prijetili i uputili više opasnih udaraca prema vrataru Mikuliću. No do kraja poluvremena više nije bilo pogodaka.

Izjednačenje u završnici


U nastavak susreta oba su sastava ušla na isti način. Sesvete su imale inicijativu, a Cibalia se odlično postavila i sve pokušaje domaćina na vrijeme otklanjala. U 58. minuti umalo su Sesvete izjednačile, ali je vratar Cibalije Marijanović odličnom intervencijom loptu izbacio izvan igre. Cibalia je uzvratila u 62. minuti, kada je Matošević po desnoj strani odlično prošao dva igrača, a kada je trebao pucati, to je loše izveo. Cibalia je i sa po pet igrača jurila u kontranapad. U 71. minuti Bajić je s vrha šesnaesterca umjesto mreže pogodio gredu. Cibalia je bila i nešto poslije u kontri. Bajić je opet imao priliku matirati domaćina, ali je vratar Mikulić bio na mjestu i odlično obranio njegov udarac. Momčad Sesveta nije se pokazala učinkovitom u igri, ali je bila opasna iz prekida. Upravo u 86. minuti stigla je i do izjednačenja. Lopta je iz kuta upućena pred vrata Cibalije, a u buketu igrača najviši je bio Mesec, koji je glavom uz pomoć vratnice poslao loptu u mrežu. Na kraju bi se moglo reći kako je Cibalia kažnjena zbog velikih promašaja, ali je ipak na gostujućem terenu protiv kvalitetnog suparnika ostala neporažena.


Antun Grgić
SESVETE*1 (0)

CIBALIA*1 (1)

ZAGREB – Stadion Sesveta. Gledatelja: 700. Sudac: Marko Linić 7 (Rijeka)

Strijelci: 0:1 Stupar (14), 1:1 Mesec (86). Žuti kartoni: Dučkić, Vranjković, Majcenić (Sesvete), Kiš, Matošević, Marijanović (Cibalia)

SESVETE: M. Mikulić 7, Briški 6, Sunagić 6,5 (od 65. Malekinušić-), Vujanić 6 (od 59. Ćosić 6), Geljić 6, Mesec 7, Vranjković 6,5, I. Mikulić 6,5, Dučkić 6, Brigić 6, Majcenić 6 (od 69. Sabljo-)

CIBALIA: Marijanović 7, Hajnal 6,5, Džijan 6,5, Kiš 6,5, Salapić 6, Matošević 6,5, Oršolić - (od 22. Karaula 6), Vincetić 7, Stupar 6 (od 61. Dejanović 6), Bajić 7,5, Dogan 7 (od 78. Tustonjić-)

IGRAČ UTAKMICE: Mate Bajić (Cibalia)
Najčitanije iz rubrike