Novosti
ALKOHOL, BRZINA, BEZ DOZVOLE...

U zatvor zbog niza prometnih prekršaja
Objavljeno 17. kolovoza, 2019.
Zatvorskom kaznom od 90 dana i dvogodišnjom zabranom upravljanja vozilom kažnjen je u petak 24-godišnji vozač kojega je prometna policija u Gračacu zaustavila zbog više najtežih prometnih prekršaja.


Zadarska je policija priopćila da je na Prekršajni odjel Gračac, u sastavu gospićkog Općinskog suda, dovela 24-godišnjeg vozača Volkswagena gospićkih registracija, koji je u četvrtak u Gračacu zaustavljen prilikom policijskog pojačanog nadzora brzine na prometnicama. Policija mu je alkotestiranjem izmjerila 1,97 promila alkohola u krvi, a vozio je i prije stjecanja prava na upravljanje te pod zabranom upravljanja vozilom B kategorije. Nakon žurnog prekršajnog postupka kažnjen je bezuvjetnom kaznom zatvora od 90 dana i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije od 24 mjeseca.


Rješenje nadležnog suda je pravomoćno te je 24-godišnjak predan na izdržavanje zatvorske kazne u zatvor u Gospiću, kažu u policiji.
Podsjećaju na nove odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, koje predviđaju snažnije kažnjavanje počinitelja osam najtežih prekršaja za koje je utvrđeno da su uzrok najvećih i najtežih stradavanja u prometu. To su prekoračenje dopuštene brzine u naseljenom mjestu za više od 50 km/h, vožnja u suprotnom ili zabranjenom smjeru na autocesti, brzoj cesti i cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila, namjerni prolazak kroz crveno svjetlo, odnosno prolazak kroz crveno svjetlo bez smanjenja brzine, povećanjem brzine ili prolazak kroz dva ili više crvenih svjetala. Među najteže prekršaje ubraja se i odbijanje podvrgavanju ispitivanja radi provjere ima li u organizmu alkohola ili droga, vožnja pod utjecajem alkohola iznad 1,5 g/kg i vožnja pod utjecajem droga, upravljanje vozilom prije stjecanja prava upravljanja vozilom dok je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova. Tu je i upravljanje vozilom dok je vozačka dozvola oduzeta, dok je vozač isključen iz prometa ili mu je izrečena mjera privremenog oduzimanja vozačke dozvole ili zaštitna mjera. H
Možda ste propustili...

MINISTAR ZDRAVSTVA S ČELNIKOM KOMORE MEDICINSKIH SESTARA

Najveći problemi u sestrinstvu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana