Osijek
NEUGODNO ISKUSTVO POZNATE GLUMICE

Bila zarobljena u liftu sat vremena
Objavljeno 17. kolovoza, 2019.
Jedna od najvećih mora stanara u zgradama s dizalima obistinila se ovih dana osječkoj kazališnoj i televizijskoj glumici Sandri Lončarić. Ostala je, naime, zaglavljena u dizalu u zgradi na Sjenjaku, između 10. i 11. kata, a pomoć je čekala više od sat vremena.

Prvo se pojavila panika, jer shvatila sam da visim na desetom katu. Kroz glavu su mi prošle situacije gdje lift pada u prizemlje i pomislila sam da bi to bilo vrlo opasno, krenula nam je Sandra opisivati svoju nezgodu s dizalom, koja joj je, kaže, bila prva i, nada se, posljednja.

Kako je u dizalu ostala u vrijeme najvećih vrućina, prisjeća se da je temperatura u nevelikom i zatvorenom prostoru uskoro počela rasti. No, nije dopustila da je potpuno obuzme panika, nego je počela razmišljati na koji način pokušati riješiti situaciju. Najprije je krenula pozivati brojeve ispisane na dizalu i nakon što su joj se javili da će doći, još se nadala da će netko od stanara u zgradi shvatiti o čemu se radi. Činjenica da su brojni stanari na godišnjem odmoru nije joj išla na ruku, pa je, priča, sjela na pod i započela, kaže, vlastito spašavanje živaca.

- Pokušala sam što pozitivnije razmišljati, meditativno disati i trošiti što manje kisika, jer nisam mogla znati kad će doći netko da me izbavi iz dizala - priča Sandra, koja je uskoro krenula sa selfijima, pomažući tako i svome umu u ovoj nemiloj situaciji.

Izlaz se ipak pokazao, naime, nakon što je prošlo više od sat vremena kad je pokrenut mehanizam i ona se odjednom našla na desetome katu.

- Bila je puka sreća što sam imala napunjenu bateriju na mobitelu i što sam uopće mogla ikoga nazvati. Da kojim slučajem nisam dobila servis dizala, sigurno bih pozvala policiju, ili neku drugu službu. Osjećaj je strašan i meni potpuno stran - kaže Sandra, koja u istoj zgradi živi godinama, no nikada joj se nije dogodila slična situacija. Nakon što su se vrata otvorila, put je nastavila pješice, a svakome tko se, ne daj Bože, nađe u sličnoj situaciji poručuje:

- Samo ostanite smireni i pokušajte razmišljati pozitivno. Tih sat vremena meni se činilo kao godina, ali ne bih ništa imala od toga da sam paničarila - poručuje poznata glumica. M. Mihelić
Možda ste propustili...

GRAD NASTAVLJA ULAGATI U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Na Olimpiji sagrađena nova tribina i postavljene sjedalice

GDJE U KUPOVINU U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 14. travnja

Najčitanije iz rubrike