Crna kronika
MORAO SE TRIJEZNITI

Pijan na biciklu pokušao ići u šoping u Srbiju
Objavljeno 17. kolovoza, 2019.
Tri pijana biciklista su odmah odvezena na triježnjenje te će morati platiti novčanu kaznu

Tri su se vozača bicikala morala trijezniti nakon što ih je policija zaustavila jer su pijani biciklirali cestom i tako ugrožavali sebe, ali i ostale sudionike u prometu. Svima je uručena i prekršajna prijava, a nakon suočavanja s nadležnim prekršajnim sudcem čeka ih nemala novčana kazna. Sva trojica zaustavljena su na prometnicama Osječko-baranjske županije.

Uistinu neobičan događaj, a vezano uz pijanog biciklista zbio se na blagdan Velike Gospe, u četvrtak, u 11.30 na graničnom prijelazu Erdut. Kako stoji u priopćenju Policijske uprave osječko-baranjske, u neposrednoj blizini graničnog prijelaza 38-godišnjak iz Bizovca pao je s bicikla i pri tome se lakše ozlijedio. Granični policajci su mu prišli i odmah su posumnjali da je pijan. Potvrdio je to i alkotest nakon očitanja da 38-godišnjak u krvi ima respektabilnih 2,27 promila alkohola. Kako neslužbeno doznajemo, 38-godišnjak se biciklom zaputio u obližnje Bogojevo, u Srbiju, no umjesto u šoping, zbog pijanstva je završio na triježnjenju.

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača prometni su policajci evidentirali u srijedu oko 22.25 u Bilju. Riječ je o 51-godišnjaku kojega su policajci zaustavili nakon što je ozbiljno počeo biciklom "plesati" po cesti. Odmah se vidjelo da je čovjek pijan, pa je obavljen i alkotest. Nakon puhanja u uređaj očitano mu je uistinu velikih 3,19 promila alkohola. Kako je teško hodao, policajci su ga nakon alkotestiranja odvezli u policijsku postaju gdje se trijeznio. I baranjski su policajci imali posla sa pijanim biciklistima. Konkretno, riječ je o 58-godišnjaku kojeg su policajci zaustavili u srijedu u 22.05 sati u Belom Manastiru. On je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,97 grama po kilogramu.

Milan Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike