Sport
HRVATSKA TENISAČICA PROPUSTILA PRILIKU NA WTA TURNIRU U CINCINNATIJU

Donni Vekić prvi set, no četvrtfinale za Venus Williams
Objavljeno 15. kolovoza, 2019.
Donna Vekić nije se uspjela plasirati u četvrtfinale WTA turnira u Cincinnatiju. Bolja od nje u 3. kolu bila je Amerikanka Venus Williams koja je nakon dva sata i sedam minuta slavila s 2:6, 6:3, 6:3. Nekadašnja prva igračica svijeta dobila je tako i drugi međusobni ogled, nakon onog prije tri godine u Wimbledonu, a Osječanka ima za čime žaliti.

Naime, osječka je tenisačica odlično krenula u susret, oduzevši servis 39-godišnjoj Williams već u prvom gemu, no Amerikanka je odmah potom uzvratila te i povela 2:1, spasivši novu break loptu. No od tada je terenom dominirala Osječanka, koja je nanizala pet gemova. Postala je čvršća i sigurnija na svom servisu, a na suparničkom je praktički “radila što je htjela”, jer ga je uzimala preostala dva puta, a zatim na svom servisu realizirala drugu set-loptu za 6:2. U drugom setu je kod rezultata 1:1 slijedila stanka zbog pružanja liječničke pomoći nekom od gledatelja, što kao da je utjecalo na Donninu igru. Razigrala se Venus, koja je nanizala četiri gema te je kod 5:1 bilo izgledno da će uslijediti i treći set, iako je Vekić vratila jedan break te kod 5:3 propustila i 15:40 na servis Williams. U trećem je Amerikanka bila sigurnija, čak je tri puta oduzimala servis te tako Donnu ostavila bez željenog četvrtfinala.

U muškom dijelu turnira najviše pozornosti privukao je novi ispad kontroverznog Australca Nicka Kyrgiosa, koji je izgubio u 2. kolu ATP Masters 1000 turnira protiv Rusa Karena Hačanova sa 6:7 (3), 7:6 (4), 6:2. Kyrgios je tijekom meča kažnjen zbog psovanja, bez dopuštenja suca Fergusa Murphyja napustio je teren i potom slomio dva reketa, a na kraju nije pružio ruku sucu, nego mu je opsovao i pljunuo u njegovu smjeru. Australac je odmah i kažnjen, sa 113.000 dolara. G.R.
Možda ste propustili...

JEDINSTVENA KADETSKA KOŠARKAŠKA LIGA

Subotnja predigra prigoda za popravni

HRGOVIĆ SE PRIPREMA ZA 1. LIPNJA

Meč će trajati nekoliko rundi

NOVI USPJEH MLADOG ČEPINČANINA

Tadić startao sedmi, završio treći

Najčitanije iz rubrike