Sport
ODBOJKAŠI MOK-A MURSA OSIJEK POČELI PRIPREME ZA NOVU SEZONU

Želja je bar ponoviti prošlogodišnje četvrto mjesto
Objavljeno 16. kolovoza, 2019.

Odbojkaši MOK-a Mursa Osijek počeli su pripreme za novu natjecateljsku sezonu. Nešto ranije od uobičajenog, pa će do početka novog izdanja Superlige, sredinom listopada, na raspolaganju imati punih devet tjedana za uigravanje.


"Mursaše" i dalje vodi mladi trener Mario Teppert, koji na okupu ima većinu kadra u odnosu prema prošloj sezoni. Odlazaka je bilo, no kostur momčadi ostao je na okupu, a ima i novih imena.


- Napustili su nas Mateo Brandić i Antun Odobašić, a što se dolazaka tiče, nismo bili u situaciji dovesti neka zvučna imena. Imali smo u vidu neke igrače koji su već igrali u Osijeku, no, nažalost, nismo uspjeli realizirati njihov povratak. Pokušali smo napraviti malo kvalitetniju momčad u odnosu prema prošloj godini, ali moram priznati da sam zadovoljan i dečkima koji su ostali. Od prinova došao nam je Filip Nedić iz Domaljevca, standardni član tamošnjeg prvoligaša, koji je zauzeo treće mjesto, a nama će svakako biti pojačanje na poziciji srednjeg blokera, a vratio nam se i naš bivši igrač Marin Marinović, koji igra libera.


Osječani su prošlu sezonu završili kao četvrtoplasirani u najjačem rangu hrvatske odbojke te su ispali u četvrtfinalu doigravanja i Kupa Hrvatske. Teppert vjeruje kako se domet u Superligi može ponoviti, a jasno je da je želja napraviti (bar) korak više u doigravanju te u Kupu.


- Situacija je stabilnija nego prošle godine što se financijskog dijela tiče i svega ostalog, no, naravno, još se ne možemo boriti s nekim od najboljih klubova u Hrvatskoj. Međutim, mislim da će ova sezona opet proteći bez nekih turbulencija i nadam se kako bar možemo ponoviti prošlogodišnji uspjeh. Iskreno, računam da bi četvrto mjesto bilo realno što se naše kvalitete tiče, iako se nadam da uz dobru formu možemo napasti čak i treće mjesto. Za nešto više mislim da nemamo trenutno kadar, ali svakako se nadam da i protiv zagrebačke i protiv kaštelanske Mladosti možemo pružiti dobru utakmicu, pa možda ponekad i iznenaditi.


Nije isključeno da se u sljedećem razdoblju pridruži još neko novo igračko ime, no izglednije je kako će se kadar popunjavati iz "unutarnjih rezervi", odnosno omladinskog pogona. Teppert namjerava napraviti i neke rotacije unutar momčadi što se pozicija tiče, kao i znatniju minutažu pružiti mlađim igračima.


- Kostur momčadi smo zadržali, no doći će do manjih preinaka što se pozicija igrača tiče. Borna Šimunić će sa srednjaka prijeći na svoju prirodnu poziciju, dizača, a Kristijan Šućur sa srednjeg blokera na poziciju korektora. Dobro bi nam došao još iskusniji primač te eventualno još jedan srednji bloker, kako bismo bili stabilniji i u tom dijelu. Svakako računamo i na naše mlade igrače, na koje ne želimo stavljati prevelik pritisak, no i ove će sezone dobiti prilike i prostora u igri, kako bismo u budućnosti od njih imali još više koristi - objasnio je Teppert, koji će s momčadi cijele pripreme odraditi u Osijeku.
Kombinirat će se treninzi u Gradskom vrtu i na Srednjoškolskom igralištu, a u drugom dijelu priprema i prijateljske utakmice. U planu ih je najmanje četiri-pet, vjerojatno i s klubovima iz susjednih zemalja. G. Roguljić
Mario Teppert

trener MOK-a Mursa Osijek

- Iskreno, računam da bi četvrto mjesto bilo realno što se naše kvalitete tiče, iako se nadam da možemo napasti čak i treće. Za nešto više trenutno nemamo kadar, no nadam se kako i protiv Kaštela i Mladosti možemo kvalitetno odigrati.
Trenutno desetorica
Trener Teppert trenutno na raspolaganju ima deset odbojkaša. Prve treninge već su odradili Stanko Stanković, Filip Nedić, Živko Bešlić, Marin Marinović, Kristijan Šućur, Jurica Šućur, Luka Kraljević, Josip Ilić, Petar Majer i David Šmital. Sljedećeg tjedna trebali bi se priključiti Lovro Škugor i Marko Kovačević, koji su odsutni zbog maturalca, te Borna Šimunić koji je izostao zbog bolesti.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana