Sport
OSIJEK II

Profilirati igrače za prvu momčad
Objavljeno 16. kolovoza, 2019.
Osijek II drugu sezonu nastupanja u drugoligaškom društvu dočekat će u sasvim drukčijem ruhu. Dosta je promijena bilo još proljetos, a ona najvažnija dogodila se ovog ljeta kada je na klupu te momčadi sjeo novi trener Igor Tolić. Došao je kada su pripreme već bile počele, a momčad je tada, a i danas, zapravo bila još u stvaranju. Zato bijelo-plavima neće biti lako ponoviti prošlosezonsko visoko treće mjesto. No to i nije glavni cilj. Rezultatski je važno izbjeći bilo kakve drame oko opstanka, a onaj viši cilj uvijek isti je - obrazovanje i profiliranje igrača za prvu momčad.

- Želja nam je imati stabilnost u drugoligaškoj konkurenciji, bez nekakvih posebnih rezultatskih opterećenja. No osnovni nam je cilj profilirati što više igrača za prvu momčad, a važan je i osobni razvoj svakog igrača, ne samo u nogometnom smislu - kaže Igor Tolić, trener Osijeka II.

Ove sezone postojat će još nešto što nije bilo baš izraženo dok je Dino Skender bio na kormilu druge momčadi. Naime, B-momčad igrat će na isti način i s istim zahtjevima kao i prva momčad, što bi moralo mladim igračima olakšati prilagodbu pri ulasku među udarne snage.

- Model igre je zadan prema seniorskoj momčadi. Mi to slijedimo, ali imamo određenu slobodu za neke stvari. Raspolažemo s mladim igračima koji još dosta toga trebaju naučiti kako bi dosegnuli razinu najboljeg sastava. No vrijedni su i zainteresirani za ono što radimo, tako da je zasad sve dobro - smatra Tolić.

Tijekom priprema bilo je svakakvih rezultata, ali to je i očekivano s obzirom na to da je Osijek II na početku jednog novog procesa. Trebat će proći još malo vremena kako bi se sve u igri posložilo na željeni način.

- Imali smo suparnike s različitim sustavima igre, što nam je koristilo. Najviše smo vremena posvetili organizaciji napada i visokom presingu. Tek smo na početku jednog procesa koji će sigurno potrajati cijelu polusezonu - zaključio je Igor Tolić, trener Osijeka II. D.Kl.
Možda ste propustili...

PLAY-IN NA NBA PARKETIMA

Sixersi na Knickse, Miami na popravni

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

Najčitanije iz rubrike