Crna kronika
POGINUO VOZAČ MOTOCIKLA

Poreč: Smrt zbog pijane vozačice
Objavljeno 15. kolovoza, 2019.
POREČ

U prometnoj nesreći, koja se kasno u srijedu dogodila na području Poreča na cesti Kukci-Vranići, smrtno je stradao 39-godišnji motociklist, jedna je osoba teško, a jedna lakše ozlijeđena, izvijestila je u četvrtak Policijska uprava istarska. Nesreća se dogodila oko 23.30, kada je 32-godišnja vozačica Volkswagen Caddia, pulske registracijske oznake, vozeći pod utjecajem alkohola od 1,44 promila iz smjera Poreča, djelomično prešla na suprotnu stranu kolnika i udarila u motocikl Gillera, pulske registracijske oznake, koji je iz suprotnog smjera vozio 39-godišnjak. Od siline udara motociklist je, zajedno s maloljetnom putnicom, pao na travnatu površinu.

U nesreći je vozač motocikla umro na mjestu nesreće, a putnica je zbog teških ozljeda zadržana na liječenju u Općoj bolnici Pula. Vozačica Volkswagena lakše je ozlijeđena te je zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu uhićena i nad njom se provodi kriminalističko istraživanje. U trenutku nesreće u Volkswagenu su se nalazila još tri putnika u dobi od 29, 19 i 18 godina koji nisu ozlijeđeni. Tijelo poginulog muškarca je prema nalogu nadležnog državnog odvjetnika prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obavljanja obdukcije.

I na zagrebačkom je području došlo do prometne nesreće u kojoj je nastradao vozač mopeda. Za razliku od nesreće kod Poreča, u ovoj je krivac za nesreću vozač mopeda. Kako stoji u priopćenju Policijske uprave zagrebačke, u srijedu u 19.25, 46-godišnjak je pod utjecajem alkohola (0,65 promila) upravljao mopedom marke Gilera Runner, zagrebačkih registracijskih oznaka, a kretao se Avenijom Većeslava Holjevca desnom prometnom trakom, u smjeru sjevera. Dolaskom do raskrižja s ulicom Julija Knifera, neoprezno je prelazio u srednju prometnu traku te je prednjim kotačem naletio na stražnji desni bočni dio automobila marke BMW 1, zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 26-godišnjak, istim kolnikom, u istom smjeru, a u trenutku prometne nesreće zadržavao je smjer kretanja.

Od tog naleta vozač mopeda je pao na kolnik. U prometnoj nesreći 46-godišnji vozač mopeda teško je ozlijeđen, a liječnička pomoć pružena mu je u KBC-u Sestre milosrdnice.

Policija zbog povećanog broja prometnih nesreća u kojima stradavaju motociklisti apelira na sve sudionike u prometu da smanje brzinu i poštuju prometna pravila.
M.Bugarić/H
Policija poziva sve sudionike u prometu da smanje brzinu i poštuju prometna pravila
1,44

promila alkohola u krvi imala je vozačica automobila koja je naletjela na motocikl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike