Crna kronika
POŽAR U JOSIPOVCU

Vatrena stihija uništila je tri povezana stana
Objavljeno 16. kolovoza, 2019.
Pravodobnom rekacijom nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta od požara je velika
JOSIPOVAC

U samo nekoliko minuta tri su obitelji u osječkom prigradskom naselju Josipovac u srijedu doslovno ostale bez cjelokupne imovine. Požar je potpuno uništio tri stana koja se nalaze u istoj zgradi u naselju Matije Gupca II u Josipovcu. Materijalna šteta je velika, a pravodobnom reakcijom stanara ljudskih žrtava nije bilo.

- Bili smo svi kod kuće kada je supruga automobilom krenula u trgovinu. Odjednom mi je počela mahati iz auta pokazujući prema kraju kuće, gdje se nalazi susjedni stan. Riječ je u prizemnoj kući u kojoj se nalaze tri stana. Pogledao sam prema tamo i vidio gusti dim, a potom i vatru koja je izbijala iz krovišta. Odmah sam potrčao u kuću i izvukao djecu, stare devet mjeseci i pet godina te majku - ispričao nam je Tomislav Sopjanac, koji se potom vratio u kuću i iz nje izvukao plinske boce i još neke stvari. Požar je vrlo brzo prešao i na njihovo krovište i u kuću se više nije moglo ući.

- Mogli smo samo u očaju gledati kako nam vatra uništava kuću, a ne možeš ništa napraviti - kaže Tomislav dodajući da su vatrogasci došli brzo, ali nisu puno toga mogli spasiti. To nam potvrđuju iz iz Javne profesionalne vatrogasne postrojbe grada Osijeka, koji su na požarište u Josipovac izašli sa dva navalna vozila i 10 vatrogasaca. Nakon dolaska pred opožarenu zgradu, požar je već bio u razbuktaloj fazi, zahvativši oko 250 kvadrata krova. Vidjevši o kakvom se razmjeru požara radi, u pomoć su pozvali i vatrogasce Dobrovoljnog vatrogasnog društva Retfala. Nakon gašenja vodom vatrogasci su ušli u kuću, koja je u cijelosti uništena jer je od posljedica požara urušen strop od štukature u svih 15 prostorija. Sve stvari koje su se nalazile u tri stana su uništene, tako da su tri obitelji ostale bez krova nad glavom. Na požarištu je, nakon što je požar lokaliziran, ostala dežurati DVD Retfala.

- Miješa mi se osjećaj očaja, ali i zahvalnosti nakon požara. Izgubili smo sve, ali smo ipak, srećom, živi - kaže Tomislav koji je zahvalan stanovnicima Josipovca koji su odmah priskočili u pomoć, pogotovo nakon objave na društvenim mrežama da je bez krova na glavom i sve robice ostalo dvoje djece starih devet mjeseci i pet godina. Kako doznajemo, organizirat će se pomoć za sve tri obitelji pogođene požarom, a dobri ljudi koji mogu donirati obitelji Sopjanac mogu se obratiti na broj telefona 0992085366 ili osobno dostaviti pomoć na adresu Matije Gupca 24 d u Josipovcu. Konkretnu pomoć, također doznajemo, požarom pogođene obitelji trebali bi dobiti i od Mjesnog odbora Josipovac, a već se nekoliko osoba i tvrtki javilo sa željom da doniraju i građevinski materijal kako bi se stambeni objekt ponovo sagradio.

Nakon što je vatra ugašena, očevid je obavio protupožarni inspektor Policijske uprave osječko-baranjske. O uzrocima požara policija će izvijestiti u petak.

Milan Bugarić
3

​stana nalaze se u kući u Gupčevoj II koja je potpuno uništena
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike