Novosti
NASILNIK IZA REŠETAKA

Daruvarac se javio na izdržavanje kazne
Objavljeno 13. kolovoza, 2019.
Darko Kovačević, zvan Daruvarac, javio se u ponedjeljak u 22 sata u Centar za dijagnostiku remetinečkog zatvora radi izdržavanja zatvorske kazne zbog premlaćivanja 18-godišnjakinje. Kovačević, koji je dan prije najavio svoje javljanje u zatvor, do Centra za dijagnostiku stigao je taksijem, bez pratnje odvjetnika. Nakon prijave u Centru Kovačević će proći provjeru pravosudne policije, a potom i liječnički pregled, nakon čega će biti raspoređen u neku od spavaonica. Neslužbeno se doznaje kako bi Kovačević iz Centra za dijagnostiku trebao biti poslan na izdržavanje kazne u zatvor u Glini.


Darko Kovačević Daruvarac dva je puta tražio odgodu odlaska na odsluženje kazne. Prvo zbog, kako je naveo, obiteljske situacije, a potom zato što mu je odvjetnik na odmoru pa sudski službenici nemaju komu uručiti rješenje o slanju na odsluženje kazne koju mu je odredio Županijski sud u Splitu. Kovačević je proglašen krivim 10. siječnja na Općinskom sudu u Zadru za prijetnje i brutalno premlaćivanje 18-godišnje djevojke 13. lipnja prošle godine u Zadru. Iako je tužiteljstvo tražilo da se Kovačeviću odredi kazna od pet i pol godina zatvora, sutkinja Mitra Meštrović izrekla je nepravomoćnu presudu na pet godina bezuvjetnog zatvora. Kovačević je osuđen na četiri godine i šest mjeseci za tešku ozljedu, a deset mjeseci dobio je zbog prijetnje. Početkom lipnja Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu smanjilo je Kovačeviću kaznu s pet na četiri godine zatvora. Jednako kao i na prvom stupnju, okolnosti djela su poznate, krivnja je priznata, ali su odbijene sve žalbe, prigovori, primjedbe. Kao olakotna okolnost uzeto je priznanje krivnje i tvrdnja da će oštećenica biti obeštećena.
Inače, vlasnik kafića Chill Out, u kojem je Daruvarac lani brutalno pretukao tada 18-godišnju djevojku, prošlog je petka također završio u pritvoru, u sklope velike istrage zbog milijunske utaje poreza, krivotvorenja i zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju. H