Sport
NK VUTEKS-SLOGA

Pojačali se za izazov Treće lige
Objavljeno 14. kolovoza, 2019.
NK Vuteks-Sloga sljedeće sezone igrat će u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi "Istok". Za iskorak u viši rang natjecanja klub se ekipirao u momčadskom dijelu, ali i u onom vodećem.

- Nakon dobrih rezultata u Četvrtoj HNL i plasmana u viši rang sada se i u našoj sredini drukčije gleda na klub i cijeni njegova vrijednost i ostvareni rezultat. Prišli su nam novi ljudi u upravu, a to je važno za stabilizaciju kluba u cjelini - istaknuo je dugogodišnji igrač i trener Saša Berarević.

Ono što je vidljivo jest da se s novim snagama prišlo i uređenju igrališta, koje će imati potrebne sadržaje za treći rang natjecanja, u kojem klub nikada nije igrao. Ono što čine u klubu bit će jamstvo da se ostvari želja ostanka u društvu u koje su došli. Momčadi su pristupili neki koji su već stekli reputaciju kvalitetnih igrača, poput Davora Bratića iz Austrije, Stefana Bingulca iz Vojvodine Novi Sad, Vasilija Nedića, koji je igrao za Partizan, Voždovac i Rumu, Dušan Bokan iz Bačke, a provjeru su prošli Igor Živković, Goran Šekuljica i Njegoš Božović. Uz prinove povratnike, tu su i: Utvić, Križanović, Rist, Carević, Mirosavljević, Vuksanović, Narić, Spasić, Vuković, Dujmović, Glamočak, Babić, Uvalić, Mitić, Abadžić, Miškić i Bjelović. Osim marljivog treniranja ti su igrači prošli i provjeru na šest kontrolnih utakmica. Problem je treneru što neki igrači zbog obveza na poslu ne mogu biti na treningu. Zapažen je broj igrača do 21 godine, a ima i onih od 16 godina koji treniraju sa seniorima iako će igrati Ligu mladeži. Najveća snaga u klubu mlade su selekcije. Škola nogometa Vuteks-Sloge ima pet kategorija: predlimači, limači, mlađi pioniri, pioniri i juniori. Svi oni igraju Ligu mladeži Vukovarsko-srijemske županije, a Škola nogometa ima 95 polaznika. O favoritima za vrh Treće HNL trener Berarević je kazao:

- Dajem prednost klubu koji financijski najbolje stoji, jer sve kreće od toga. Tu vidim Vihor iz Jelisavca, Belišće, Đakovo i Slavoniju Požega. Oni će biti pretendenti za prvo mjesto. Mi ćemo u svakoj utakmici dati sto posto. Najvažnije je da svi igrači ostanu u sezoni zdravi.

Inače, u prvom kolu igrat će se županijski derbi između Bedema i Vuteks-Sloge.
S.Bogutovac
Možda ste propustili...

MURSA-OSIJEK UZVRATILA KAŠTELANIMA I PORAVNALA SERIJU

Odluka u finalisti doigravanja za prvaka pada u nedjelju

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

DANI MAČEVANJA U GRADSKOM VRTU

Jako društvo, 400-tinjak nastupa i nova maskota

Najčitanije iz rubrike