Sport
RK SPAČVA-VINKOVCI

Dva prva vratara otišla u Francusku i Njemačku
Objavljeno 14. kolovoza, 2019.

Prošlog tjedna rukometaši Spačve Vinkovci počeli su pripreme za predstojeću sezonu. Trener Josip Mečić obavio je prozivku igrača na stadionu Cibalije, gdje će obaviti prvi dio priprema. Ovo je već tradicionalan način ulaska u pripremno razdoblje, uvjeti za trening su jako dobri i zbog toga stožer na čelu s Josipom Mečićem ne planira nikakve izmjene plana priprema u odnosu prema proteklim sezonama.

- Na već uhodan način započeli smo pripreme za sljedeću sezonu. Prva dva tjedna radit ćemo na bazičnim pripremama, koje ćemo obaviti na stadionu Cibalije, a potom se selimo u dvoranu, gdje ćemo odraditi taktički i tehnički dio te početi uigravanje. Kako bismo se uigrali što bolje, dogovorili smo deset prijateljskih utakmica i vjerujem da će nam to biti dovoljno da se dobro pripremimo za sljedeću sezonu - u uvodu je rekao trener Josip Mečić. Na početku priprema veliki problem za Vinkovčane dogodio se kada su iz kluba otišla oba prva vratara. Mladi juniorski reprezentativac Ivan Ereš pristupio je slavnom Fuchse Berlinu, gdje će braniti za njihovu drugu momčad, a iskusniji Dražen Stojanović otišao je u francuski Grenoble. Dva stožerna igrača teško je na brzinu nadomjestiti. Ipak, u Spačvi ne sjede skrštenih ruku.

- Znali smo da ćemo ostati bez Ereša, ali evo i Stojanović je dobio priliku okušati se u Francuskoj i želimo mu da ostvari zapažene obrane kao što ih je imao s nama. Za popunu na vratarskom mjestu doveli smo Marka Romića iz Metkovića, a u završnoj fazi dogovora je dolazak još jednog kvalitetnog vratara. Jako brzo bi trebalo i to biti riješeno - rekao je Mečić. U prošloj sezoni Vinkovčani su se ponovni plasirali u Ligu za prvaka i na kraju osvojili peto mjesto. S obzirom na veliki odlazak igrača, i to iz početne postave, teško je očekivati ponavljanje ovakvog uspjeha, ali u Spačvi misle drukčije.

- Za sljedeću sezonu malo smo podigli ljestvicu želja. Prvo, želimo napasti bar četvrto mjesto i plasman u Europu. Isto tako želja nam je u Kupu plasirati se u završnicu među četiri najbolje momčadi. Uvjeren sam kako ćemo ove sezone biti i nešto jači nego prošle - zaključio je Mečić.

Antun Grgić
DOLASCI I ODLASCI
OTIŠLI: Dražen Stojanović, Ivan Ereš, Domagoj Smojver, Dominik Smojver, Vedran Šaravanja



DOŠLI: Mihael Doknjaš (Županja), Tomislav Buhiniček i Lovro Gaća (Rudar, Samobor), Marin Martić (Rudar, Labin), Luka Omrčanin (Pfungstadt), Marko Romić (Metković)
l Pripremne utakmice Vinkovčana:



17. 8. - Konjuh - Spačva

21. 8. - Spačva - Gračanica

24. 8. - Spačva - Kaštela (dvije utakmice)

28. 8. - Spačva - Lavovi

31. 8. - Turnir u Riđici - Srbija

4. 9. - Spačva - Konjuh

7. 9. - Gračanica - Spačva

11. 9. - Lavovi - Spačva

14. 9. - Polet - Spačva
Možda ste propustili...

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

Najčitanije iz rubrike