Regija
ŠK RADNIK

Bili na prvenstvu Europe
Objavljeno 14. kolovoza, 2019.
VELIMIROVAC

U Bratislavi je održano Europsko prvenstvo u šahu za mlade. Hrvatsku su predstavljala 23 natjecatelja, a prvi put svoja dva predstavnika imao je i Šahovski klub Radnik iz Velimirovca. To su Tina Gretić, u kategoriji kadetkinja do 12 godina, i Matej Tomac, u kategoriji kadeta do 8 godina. Išli su na prvenstvo u pratnji očeva i privatnog trenera Renata Dvorskog.

- Prvi put u povijesti je ŠK Radnik dao dva igrača koji su predstavljali Hrvatsku na velikom natjecanju - rekao je Dvorski. U kategoriji Tomca nastupila su 92 natjecatelja, a on je zauzeo 72. mjesto. Tina je u svojoj kategoriji zauzela 57 mjesto u konkurenciji od 85 natjecateljica.

Trener smatra da su mogli i bolje, no kumovala je svemu tomu trema.

- Kao njihov privatni trener ponosan sam što su uopće uspjeli izboriti ovakvo natjecanje i što su dali sve od sebe - dodaje Dvorski. Tina i Matej osigurali su sljedeće godine Svjetsko prvenstvo u Gruziji, ili Europsko u Turskoj, jer su ove godine bili prvaci Hrvatske u svojim kategorijama. Zahvale je trener uputio i roditeljima, jer bez njihove podrške ovih rezultata ne bi bilo, a zahvale je uputio i svima onima koji su omogućili odlazak na Europsko prvenstvo.

- Mi ćemo naporno trenirati i dalje i težiti još boljim rezultatima - zaključuje Renato Dvorski. I.Ć.
Možda ste propustili...

DVD BENIČANCI

Za dom 30.000 €

POVJERENSTVO ZA SUZBIJANJE OVISNOSTI VPŽ-A

Novi je predsjednik Siniša Brlas

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

Najčitanije iz rubrike