Crna kronika
NASREĆA NA USKIM NJIVAMA

Motorom se zabio u rasvjetni stup i umro od ozljeda
Objavljeno 14. kolovoza, 2019.
Stanovnici Kninske kažu da je jurnjava ulicom, koja je paralelna s obilaznicom, svakodnevica
OSIJEK

Nastavljaju se stradavanja motociklista na osječkim prometnicama. Nakon teškog ozljeđivanja mladog vozača Kawasakija u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića u nedjelju, u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima 49-godišnji vozač motocikla poginuo je u Kninskoj ulici na Uskim njivama.

Kako stoji u priopćenju Policijske uprave osječko-baranjske, operativno dežurstvo obaviješteno je da se u ponedjeljak oko 17.40 sati u Kninskoj ulici u Osijeku, ispred kućnog broja 24, dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. "Zbog neprilagođene brzine kretanja 49-godišnji hrvatski državljanin izgubio je nadzor nad motociklom, sletio s kolnika te udario u rasvjetni stup i na mjestu događaja preminuo", priopćava policija. Kako doznajemo, nesreća se zbila u neposrednoj blizini pizzerije na čijoj je teresi bilo nekoliko gostiju. Većina njih okrenula se prema motociklu kada su začuli kočenje, a potom vidjeli "plesanje" motora po cesti i udarac u stup javne rasvjete. Nakon pada, motociklist je ostao ležati na tlu.

Gosti pizzerije odmah su potrčali prema mjestu nesreće, a neki su mobitelom o svemu obavijestili Hitnu pomoć koja je brzo došla. Iako je vozač pokazivao znakove života, preminuo je ubrzo od teških ozljeda. Smrt je konstatirao liječnik Hitne pomoći, a nakon toga počeo je policijski očevid za čijeg je trajanja Kninska ulica bila zatvorena za sav promet.

- Imao je kacigu na glavi, no koban je bio udarac u stup, nesretnik je upravo kacigom udario u njega. Od udarca kaciga se gotovo raspala, a čuo sam to od djelatnika Hitne pomoći dok su mu htjeli pomoći, no ozljede glave bile su preteške - doznajemo od mladića koji je bio u pizzeriji u vrijeme nesreće. Na motociklu pak nije bilo veće štete, nastadalo je samo prednje svjetlo i komandna ploča na upravljaču. Pokazalo se da je kobno bilo zabijanje u stup.

- Glupo je bilo što reći sada, da nije udario u stup proklizao bi po cesti, ili se prevrtao po tlu uz kolnik Kninske ulice - kaže drugi gost pizzerije. Stanovnici Kninske ulice kažu da je jurnjava ovom ulicom, koja je paralelna s južnom osječkom obilaznicom svakodnevica, i da je bilo pitanje dana kada će se dogoditi ovakva nesreća. Točan uzrok tragedije koja je odnijela život 49-godišnjaka, inače iskusnog vozača motocikla, znat će se nakon detaljne analize policijskog očevida.

Milan Bugarić
zla kob
OD UDARCA

KACIGA SE

RASPUKNULA
VOZIO AUTO PIJAN I NIJE BIO VEZAN
Ozlijeđenih osoba u prometu bilo je i na slavonskobrodskom području. U naselju Sičice 65-godišnji vozač automobila u jednom je trenutku zbog neprilagođene brzine stanju i osobinama ceste vozilom prešao s kolnika na bankinu, a potom je vozilom sletio s kolnika u kanal i prednjim dijelom vozila udario u kosinu kanala, nakon čega se prevrnuo na krov. U prometnoj nesreći 65-godišnji vozač lakše ozlijeđen te mu je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Nova Gradiška, gdje je zadržan na daljnjem liječenju. Policajci su utvrdili da vozač prilikom vožnje nije koristio sigurnosni pojas, a alkotestom izmjerili su koncentraciju alkohola u organizmu od 0,92 promila. Zbog toga je prekršajno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.
Možda ste propustili...

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

OBAVLJEN OČEVID

Bager usmrtio građevinara

Najčitanije iz rubrike