Crna kronika
ZA NJIH PROMETNA PRAVILA NE VAŽE

Brutalne kazne za prometne recidiviste
Objavljeno 14. kolovoza, 2019.
OSIJEK

Kažu da prometne prekršitelje novčana kazna najviše boli. Upravo će to na svojoj koži osjetiti 33-godišnjak koji uporno krši pravila, jer kaznili su ga s rekordnih - 27.700 kuna. Riječ je o vozaču kojeg je policija u nedjelju oko 2 sata zaustavila u mjestu Reka. Pokazalo se da u krvi ima 1,61 promil alkohola i da je vozio, iako nema položen vozački ispit, a do sada je već nekoliko puta kažnjavan zbog istog prekršaja. Osim toga vozio je neregistrirani i neosigurani automobil. Policajci su ga odmah uhitili, a nakon triježnjenja u policijskoj postaji odveden je odmah u nedjelju pred dežurnog prekršajnog suca u Đurđevac. Sudac mu je u kratkom postupku "odrezao" 27.700 kuna kazne, a dobio je i zabranu vožnje vozilima B kategorije. Ova potonja kazna stupa na snagu kada, i ako 33-godišnjak položi vozački ispit.

Slične kazne očekuju i dvojicu vozača koji su dobro poznati policiji zbog istih prekršaja, a zaustavljeni su na prometnicama Brodsko-posavske županije. Kako stoji u policijskom priopćenju, u ponedjeljak oko 10.20 sati, u Budakovoj ulici, u Slavonskom Brodu, policajci su zaustavili automobil kojim je upravljao 38-godišnji vozač. Uvidom u policijsku evidencijom utvrđeno je kako 38-godišnjak nema položen vozački ispit, no to ga ne sprječava da bude već po treći put uhvaćen u istom prekršaju. Nepopravljivi vozač uhićen je i doveden u Postaju prometne policije Slavonski Brod. Protiv njega podnesena je prekršajna prijava Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Istoga dana oko 14 sati, policajci su u Bebrini zaustavili traktor kojim je upravljao 26-godišnjak. Policajci su utvrdili da vozač upravlja traktorom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom te s obzirom na to da su 26-godišnjaka policajci već četiri puta uhvatili u počinjenju istog prekršaja (upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje), on je uhićen i doveden u Postaju prometne policije Slavonski Brod. U svakom slučaju obojicu vozača čeka visoka novčana kazna, a nije isključen ni zatvor.

Na triježnjenju je završio i 33-godišnjak iz Čamagajevaca kojeg su prometni policajci za upravljačem automobila zaustavili u Donjem Miholjcu u ponedjeljak, u 8.05 sati. Nakon alkotestiranja vozač je uhićen, jer je u krvi imao 2,96 promila alkohola.M.Bugarić
Možda ste propustili...

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

Najčitanije iz rubrike