Ekonomija
DESET GODINA UNATRAG

Radnicima Cluba Adriatic isplaćena razlika plaće
Objavljeno 14. kolovoza, 2019.
Svim radnicima Cluba Adriatic u ponedjeljak su isplaćeni i preostali iznosi razlike plaće za proteklo desetogodišnje razdoblje, a riječ je o 119 zaposlenika kojima je ukupno isplaćeno oko 20 milijuna kuna, izvijestili su iz Cluba Adriatic koji je od kraja prošle godine u vlasništvu crikveničkog Jadrana.

U priopćenju iz te kompanije navodi se kako je riječ o razlici plaća od 1. svibnja 2008., do kraja prošle godine. To je, dodaje se, rezultat sklopljenih sporazuma Uprave Cluba Adriatic sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske i Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije, kao i nagodbom s radnicima.

Predsjednik Uprave Cluba Adriatic Goran Fabris proljetos je krenuo u rješavanje tog pitanja, ali problemi s kompletiranjem dokumentacije i usklađivanje s poreznim i drugim zakonskim propisima odužili su završetak izračuna razlike u plaćama. "Drago mi je da smo imali razumijevanje svih zaposlenika i sindikalnih predstavnika u Clubu Adriatic za konačno ispravljanje ovih dugova prošlosti", ističe u priopćenju Fabris.H
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POTPORU ĆE PRIMITI VIŠE OD 100.000 GOSPODARSTAVA

Započela isplata predujma poljoprivrednicima

2

BLIŽI SE ZADNJA GODINA ALOKACIJE NA NAJUSPJEŠNIJI EU FOND

Sve isplate iz PRR-a trebale bi završiti do kraja 2023. godine

3

PROGNOZE STRUKTURNE PROMJENE

Diljem Europske unije zaposlenost rekordno visoka, a nezaposlenost je najniža od početka ovog stoljeća