Osijek
PREDSTAVILA SE DA JE IZ AZILA I PRESTRAŠILA VLASNIKE PSA

Flu morala u novi dom jer je lajala
Objavljeno 14. kolovoza, 2019.
Nesvakidašnja situacija, i to za svaku osudu, dogodila se prošloga tjedna Osječanki Kati Nađ, odnosno njezinim unucima koji su, zbog lažnog predstavljanja osobe koja je tvrdila da je iz udruge Pobjede, ostali bez svoje kujice Flu. Nije bila riječ o krađi psa, no za sada nepoznata osoba uspjela je obmanuti ovu obitelj do te mjere da su, u strahu od policijskog, odnosno sudskog progona zbog laveža psa, svoju kujicu odnijeli u Đakovo. Sve je počelo, kaže naša sugrađanka Nađ, kad je susjedu u obližnjoj ulici zasmetalo što bi Flu katkad zalajala.

- Unuci su kupili divnog psića i jako smo ga svi zavoljeli. No jednom susjedu iz Kopačevske ulice zasmetalo je što je naša Flu katkad znala zalajati i potom je poslao jednu žensku osobu na naša vrata, koja se predstavila da je iz Udruge za zaštitu životinja, odnosno iz Azila. Rekla nam je da pas ne smije lajati i upozorila da mogu završiti na policiji, odnosno na sudu. Ne mogu vam sada reći ni je li se predstavila imenom i prezimenom, mislim čak i da nije, no u strahu od takvog razvoja situacije moji unuci odmah su udomili Flu - priča svoju tužnu priču sugrađanka, dodajući da su unuci bili jako uplašeni i bez puno razmišljanja Flu su udomili u Đakovu.

Situacija koja uvelike podsjeća na legendarnog Medu, psa koji je zbog lajanja završio na sudu, našu sugovornicu pak nije zastrašila. Dobro je, kaže, zapamtila kako izgleda žena koja je na zelenom biciklu došla pred njihovu kuću i zaprijetila im. Kaže kako je dodala da će im, ne riješe li se psa, na vrata doći komisija iz Udruge, koja će ih u svoje ime kazneno prijaviti zbog maltretiranja okoline.
- Odlučna sam naći je, jer sam zapamtila njezin izgled. Znam da živi u okolici Petefijeve ulice i doista na ovome neću stati. Naša Flu bila je divna kujica i nije čak ni lajala, nego se više radovala kad bi nekoga poznatog vidjela na vratima - kaže sugrađanka koja je na društvenim mrežama dobila brojne komentare podrške. M. Mihelić
Riznić: Ovo je za svaku osudu!
Maša Riznić iz infocentra udruge Pobjede osudila je ovaj čin i pozvala je sugrađanku Katu Nađ da im se svakako javi.

- Bude li pronašla tu osobu koja se lažno predstavlja da je iz naše udruge, svakako ćemo posvjedočiti da nije. Mi ne oduzimamo skrbničke pse ni u kojoj situaciji i ovo što je ta žena učinila za svaku je osudu - poručila je Riznić, komentirajući da je na listi čekanja u Azilu 40-ak pasa. Čak i hitni slučajevi, kaže, na svoj smještaj u skloništu čekaju po mjesec dana. Nema ni govora da bi uzimali pse vlasnicima.
Najčitanije iz rubrike