Kultura
“ŠKOLA PJEVANJA VRGOČ” IZ OSIJEKA U MJESTU PUNAT

Osječka poduka iz pjevanja na Krku
Objavljeno 14. kolovoza, 2019.
Prvu ljetnu školu pjevanja u mjestu Punat na otoku Krku organizirala je "Škola pjevanja Vrgoč" iz Osijeka u suradnji s Turističkom zajednicom Punat. Radni susret pjevača održan je u prostoru stare uljare, koja je danas punatska galerija "Toš".

Iako je planirani termin bio od 22. do 28. srpnja, škola je produžena za cijelih pet dana zbog velikog zanimanja polaznika za dodatni rad. Glavni cilj te specifične ljetne škole nije bio samo populariziranje pjevanja kao načina glazbenog izražavanja nego i, prije svega, uputa u cjelovitost funkcioniranja cijeloga tijela kao instrumenta pri pjevanju.

- Postoji velika tendencija organiziranja predavanja pjevanja i pjevačke poduke polaznika bez konkretnog velikog pjevačkog iskustva. Zato se paralelno s pjevačkom karijerom ozbiljno bavim podukom iz pjevanja, i to za sve žanrove i sve ljude koji imaju dovoljno dobar razlog zbog kojeg im je poduka iz pjevanja potrebna - kaže voditelj škole Ladislav Vrgoč.

Satovi i poduka u ovom seminarskom radu bili su podijeljeni na tri etape. Prvo je bilo upoznavanje funkcije tijela kao instrumenta, zatim je održano usvajanje vježbi koje će taj instrument "uštimati" i usavršavati, a naposljetku se najviše posvetilo radu na interpretaciji repertoara polaznika.

- U Puntu na otoku Krku, gdje ljetujem od 1971., prepoznali su mogućnost da ljetnu školu pjevanja uvrste u svoju turističku ponudu te, uz zahvalu Branku Karabaiću, direktoru TZ Punat, najavljujem da je ovo samo prvi korak u budućoj višegodišnjoj suradnji - kaže Vrgoč, izražavajući zadovoljstvo velikim uspjehom škole. E.Brajdić
Možda ste propustili...

U SKLOPU 70. IGARA OTVOREN TREĆI SUSRET U DEPOU DUBRAVKE LOŠIĆ

Umjetnica detronira umjetničku ekskluzivnost

RASPRODAN KONCERT IVE POGORELIĆA NA IGRAMA

Kompozicije koje već dugo ima na svom repertoaru

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DENIS DETLING, OPTIMISTIČAN NOVI STARI RAVNATELJ

Nikada nisam bio skeptičan u svezi s preseljenjem u Vegu

2

DANI LUKE BOTIĆA U ĐAKOVU I GORJANIMA

Knjiga o bačkim Hrvatima Šokcima

3

"SVE MOJE BOJE ZA TEBE" PETRE UŠALJ U ZADRU

Oslikavanje lica i tijela kao terapija