Mozaik
PRVI PUT S IZJAVAMA SUPRUGE

Novi dokumentarni film o Chucku Berryju
Objavljeno 14. kolovoza, 2019.
Novi dokumentarni film o legendarnom Chucku Barryju bit će premijerno prikazan na Nashville Film Festivalu, a u njemu prvi put izjave daje Themetta Suggs koja je pokojnome gitaristu bila supruga punih 68 godina. Redatelj i producent Jon Brewer snimio je film "Chuck Berry", prvi dokumentarni prikaz života i karijere naslovnog gitarista i pjevača, jednog od pionira i prvih superzvijezda rock and rolla. Na Nashville Film Festivalu će biti prikazan 4. listopada.


U traileru vidimo nekoliko legendi rock and rolla koje se prisjećaju utjecaja koji je Chuck Berry imao na njih. Među njima su George Thorogood koji ga smatra najvažnijim gitaristom u povijesti, i Nile Rodgers koji govori o tome kako je Berry "pretvorio gitaru u udaraljkaški instrument". Steven Van Zandt ide pak dalje i kaže kako je Chuck gotovo "izumio tinejdžere".


Posebno zanimljiv bit će prvi intervju Themette Suggs, Berryjeve supruge. "Kad bi došao kući, bio bi onaj čovjek za kojeg sam se udala", kaže ona. Film se bavi i optužbama i osudama protiv Berryja, uključujući i one za prevoženje 14-godišnje djevojke preko granice s namjerom prostituiranja, te snimanja žena u zahodu restorana u St. Louisu.
Brewer kaže da ga je zanimalo istraživanje toga kako je crni izvođač prvi put prešao na bijele radijske postaje, kao i njegova poslovna strana po kojoj je bio poznat. Isto tako otkriva i manje poznate detalje, poput onoga da je bio strastveni stolar i mešetar nekretninama. T.K.
Možda ste propustili...

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

KONCERT ZA NAŠIČKO SKLONIŠTE ŽIVOTINJA

Odlični Damir, Kristijan i Stela pjevali za Farmicu

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

Najčitanije iz rubrike