Sport
BARBARA VIDOVIĆ- VOLENIK

Hrvatska sutkinja “mahala” na EURU nogometašica
Objavljeno 13. kolovoza, 2019.

Hrvatski nogometni suci zaklinju se u poštenje, znanje, profesionalnost i odličan rad, ali nisu previše na međunarodnoj sceni. No, iz hrvatske sudačke organizacije jedna je osoba sudila na Europskom prvenstvu za nogometašice do 19 godina. Ono što nije uspjelo njezinim muškim kolegama ostvarila je Barbara Vidović-Volenik, koja je nedavno dijelila pravdu na EP-u nogometašica U-19.


Barbara je rodom iz Velikog Rastovca, a današnja adresa joj je u Virovitici. Ima UEFA licencu i EURO U-19 u Škotskoj nije joj prvo međunarodno iskustvo.


- U svibnju sam dobila poziv od UEFA-e za Europsko prvenstvo žena do 19 godina u Škotskoj. Bila sam presretna jer je to za mene kruna karijere, budući da sam na međunarodnoj listi od 2011. godine i u međuvremenu sam bila pozvana već dva puta, ali zbog dobrih razloga nisam se mogla odazvati. Prvi poziv stigao je kada sam bila trudna s kćerkom Božicom, a drugi put kad sam tek rodila drugu kćer Anu. Znala sam da je ovo moja treća sreća i da je to sada i možda nikada više - kaže Ana, koja je prije EURA odradila "pripreme" u Virovitici.


- Morala sam istrčati norme, jer nisam htjela kiksati, trenirala sam u Atletskom klubu Virovitica, gdje me je trener Siniša Špirenec jako dobro pripremio.


Norme je istrčala prvo u Hrvatskoj, zatim je ispit prošla i u Škotskoj.


- Na Europsko prvenstvo bilo je pozvano šest glavnih sutkinja i osam pomoćnih, među kojima sam bila i ja kao jedina iz Hrvatske. Odsudila sam tri utakmice, Norveška - Nizozemska (0:5), pa Škotska - Norveška (0:4), potom i Njemačka - Španjolska (0:0). Nije bilo nikakvih problema i posao sam dobro odradila - kaže hrvatska nogometna sutkinja koja je iskustvo skupila na terenima Treće HNL.


Nakon trećeligaških terena bila je oduševljena onim europskim.
- Sjajna atmosfera i doživljaj. Za mene je to bilo novo iskustvo, uživala sam od prve do posljednje minute. Budući da mi je to bilo drugi put da sam u Škotskoj i Glasgowu, mogu reći da sam doista uživala. Ovo iskustvo ujedno je golem motiv za daljnje bavljenje suđenjem - dodala je Barbara, koja je nedugo nakon Eura otputovala u Crnu Goru na Ligu prvakinja za nogometašice koja se igra u Podgorici. Tamo ju je vodila Splićanka Vesna Budimir, kao svoju pomoćnicu. V. Grgurić
UEFA je zvala Barbaru i prje na velike smotre, ali ona je zbog obiteljskih obveza dvaput otkazivala
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike