Mozaik
TERASA NA DUNAVU

Le Figaro na 10 stranica objavio ljepote Slavonije
Objavljeno 13. kolovoza, 2019.
Ona je muzej na otvorenom koji će oduševiti ljubitelje netaknute prirode i kulturne baštine

Jedan od najutjecajnijih francuskih medija magazin Le Figaro, objavio je u svom tjednom izdanju veliku reportažu o Slavoniji na 10 stranica. Reportažu je pripremio Jean-Louis Tremblais, vrsni novinar i zaljubljenik u Hrvatsku u suradnji s Ericom Martinom, jednim od najcjenjenijih francuskih fotografa. Ovaj je dvojac tijekom rujna prošle godine u organizaciji Hrvatske turističke zajednice boravio u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji, a njihova „slavonska iskustva“ pretočena su u veliku fotoreportažu pod naslovom „Na granicama Hrvatske. Terasa na Dunavu“.

U objavljenoj reportaži, koju će vidjeti milijuni potencijalnih francuskih turista, Slavonija je nazvana muzejom na otvorenom koji će oduševiti ljubitelje netaknute prirode i kulturne baštine, kao i one koje privlače neotkriveni krajolici daleko od turističke vreve i dobro poznatih lokaliteta. „Od gurmana do ljubitelja povijesti, vina, konja i prirode, Slavonija je neotkriven kutak Europe za goste istančana ukusa“, otkrivaju reporteri utjecajnog francuskog tjednika.

Uzgoj lipicanaca posebno je oduševio francuske reportere, kao i djelatnici ergele u Đakovu koji predano rade svoje poslove s ciljem nastavljanja i očuvanja obiteljske tradicije. U reportaži su spomenute i tradicionalne manifestacije koje se njeguju u Slavoniji, poput Vinkovačkih jeseni koje zadržavaju autentičnost, što je rijetkost u turističkim destinacijama današnjice. Također, ova povijesna regija predstavljena je kao gastronomski raj za ljubitelje lokalnih specijaliteta poput kulena i različitih sorti vina poput traminca i graševine. U posebnom dijelu članka pod nazivom „Hedonistički i kulturološki bijeg od svakodnevice“ naveden je detaljan pregled najatraktivnijih restorana, hotela, parkova i muzeja koje obvezno treba posjetiti. Tremblais i Martin obišli su i brojne druge turistički atraktivne lokalitete kao što su Kopački rit, etnoselo Karanac, Muzej vučedolske kulture, katedralu u Đakovu.

S tržišta Francuske Hrvatska bilježi izvrsne rezultate zahvaljujući i projektima poput objava reportaža renomiranih novinara. Tako je tijekom prvih sedam mjeseci ostvareno 315 tisuća dolazaka i 1,1 milijun noćenja, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od sedam posto u dolascima, i šest posto u noćenjima.

Igor Mikulić
315

tisuća dolazaka turista ostvareno je ove godine u Slavoniji
1,1

milijun noćenja bilo je do srpnja ove godine u Slavoniji
U kulinarskoj emisije “Cuisine impossible” francuskoj publici bit će predstavljeno umijeće pripreme fiša
Možda ste propustili...

ZA DEVETEROZNAMENKASTU SVOTU

Guetta prodao svoje pjesme

KOBAN POKUŠAJ RUŠENJA REKORDA

Poginuo američki kaskader Alex Harvill

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana