Regija
VELIKI PROJEKT PRIVEDEN KRAJU

Obnovljena zgrada DVD-a Belišće
Objavljeno 13. kolovoza, 2019.
BELIŠĆE

Nizu energetskih obnova objekata u svom vlasništvu koje je u proteklom razdoblju realizirao Grad Belišće, ovih se dana pridružio još jedan projekt – završetak energetske obnove zgrade Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belišće, potvrdio je zapovjednik, odnosno tajnik Vatrogasne zajednice Grada Belišća Dubravko Čovčić.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Belišće najstarija je udruga na području grada koja je osnovana još davne 1884. godine, kao i samo Belišće, dok je današnja zgrada Vatrogasnog doma u Belišću sagrađena 1982. godine. Graditi ju je dao tadašnji Kombinat Belišće za potrebe Profesionalne vatrogasne postrojbe Kombinata Belišće i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belišće te Radiokluba Belišće.

Premda je riječ o zgradi koju su zapravo podigli Belišćani, odnosno zaposlenici tvrtke Belišće d.d., zajedno s tvrtkom i brojnim drugim nekretninama u Belišću i ova je zgrada bila prodana novom vlasniku Belišća d.d. – inozemnoj tvrtki Duropack. No, zahvaljujući odličnoj suradnji s novim čelništvom tvrtke Grad Belišće uspio je postići dogovor te je zajedno s drugim građevinama 2015. godine kupio zgradu DVD-a te istu sada koriste članovi DVD-a Belišće, radioamateri te prema potrebi članice belišćanskih mažoretkinja, Puhačkog orkestra, Crveni križ i drugi.

- S ciljem ostvarivanja što kvalitetnijega sustava protupožarne zaštite početkom 2019. godine počela je energetska obnova zgrade i unutarnje uređenje prostora, a proteklih dana radovi su uspješno privedeni kraju. Energetska obnova obuhvatila je građevinsko-obrtničke, elektrotehničke i strojarske radove te je zamijenjena stolarija i izvedena ovojnica zgrade, postavljena nova rasvjeta i podovi - otkriva Čovčić.

Ukupna vrijednost projekta sufinanciranog sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, iznosi 2.694.874,82 kune s PDV-om, od čega nepovratna sredstva iznose 1.348.552,44 kune. Radove je izvodila tvrtka Izo Građenje Konzalting d.o.o. Osijek. Osim navedenih radova, kako vatrogasci, ali i ostale udruge u novom prostoru ne bi više koristili staru i dotrajalu opremu, Grad Belišće je iz proračuna isfinancirao i nabavio novu opremu i namještaj u vrijednosti 239.563,75 kuna s PDV-om. L.Aničić
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENA DRUGA PJESNIČKA ZBIRKA

’’Študiranja gospoje Šokice’’ Sandre Kopić

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

Najčitanije iz rubrike