Regija
U POŽEGI

Prometni redar podijelio je 465 opomena vozačima
Objavljeno 13. kolovoza, 2019.
POŽEGA

Nepravilno parkiranje rastući je problem i u Požegi. Potvrđuju to brojke prometnog redara koji je u pola ove godine utvrdio 465 prekršaja za koje je ostavio obavijesti na vozilima. Gledajući prema broju izdanih obavijesti, radi se o gotovo 162.000 kuna koje bi se trebale naći na računu države, odnosno Grada.

Sve je to i koštalo one koji su zatečeni u nepravilnom parkiranju. Tako je na računu Grada evidentirano 107 tisuća kuna, a dio iznosa odnosi se na uplate s dospijećem iz prošle godine. Da se ozbiljno pazi na red potvrđuje prometni redar, odnosno službe Grada Požege koje su uputile 11 pravomoćnih ovrha. Odnose se na one počinitelje koji u roku nisu platili iznos za utvrđeni prekršaj. Zbog dodatnog postupka izdatak će biti veći u odnosu na onaj koji su trebali uplatiti. Na temelju ispostavljenih prekršajnih naloga u ovoj je godini stiglo deset prigovora o kojima će odlučivati nadležni Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi.

Prometnog redara Franju Krvarića svakodnevno se može vidjeti na ulicama Požege kako revno evidentira, bilježi, fotografira i za brisačem vozila ostavlja "čestitku" koja nesavjesne olakša za nekoliko stotina kuna. Uz policijske službenike koji prekršajno sankcioniraju nesavjesne vozače koji nepropisno parkiraju na ulicama i parkirališnim mjestima grada Požege, gotovo ista ovlaštenja ima i prometni redar. B.S.T.
Možda ste propustili...

POTPORA OPĆINI KNEŽEVI VINOGRADI

Za novu općinsku zgradu 60.000 €

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

Najčitanije iz rubrike