Osijek
NA KOPAČKIM LIVADAMA

14. SLAMA Land art festival: Radost življenja
Objavljeno 12. kolovoza, 2019.
Svijet jedinstvenog spoja umjetnosti i darova prirode još jednom će oživjeti uz stvaralaštvo za sve nas jer na ‘Kopačkim livadama‘, smještenima između Osijeka i Bilja, od 12. do 18. kolovoza održat će se 14. izdanje SLAMA Land Art festivala uz temu ‘Radost življenja‘.

Prvi dio festivala, od ponedjeljak do petka, rezerviran je za stvaranje, za vrijeme kojeg će vrijedne ruke umjetnika graditi i oblikovati skulpture od slame, a za javnost će festival biti otvoren u subotu i nedjelju, 17. i 18. kolovoza.

Slama Land art festival već četrnaestu godinu zaredom predstavlja široj publici umjetnički koncept koji istovremeno objedinjuje manifestaciju i prostor umjetničkog djelovanja. Regionalni i međunarodni umjetnici, pod vodstvom Nikole Fallera, mag. kiparstva, za vrijeme samog festivala stvaraju vrijedna i originalna umjetnička djela kroz suvremeni kiparski izričaj u prirodnom materijalu, slami, koja potom predstavljaju publici, uz šarolik dodatni program. Neizostavan faktor svakog festivalskog izdanja je i tema vodilja koja, uz to što umjetnicima daje početne motive za stvaranje, podsjeća i upoznaje publiku s raznolikim konceptima, a ove će se godine posvetiti ‘Radosti življenja‘.

"Upravo nas ‘Radost življenja‘ podsjeća na čistu jednostavnost, lakoću i sreću od koje nas svijet u kojemu živimo tako lako odvraća, nudeći nam na našem putu brojna iskustva i podražaje, koji put natrag do njih čine još kompliciranijim. Zato je vrijeme da zastanemo i sjetimo se kako su putevi ucrtani u mape do radosti jedinstveni za svakog od nas, a svi oni do cilja vode putevima naše unutrašnjosti iz koje se radost lako širi i dijeli s drugima! Rezervirajte dugi ljetni vikend za malo drukčiji boravak u prirodi i prepustite se još jednoj proslavi života, prirode i umjetnosti uz ‘Radosti življenja‘", pozivaju organizatori.

Sve informacije o programu i novosti pratite na službenoj stranici Slama Land Art. J.P.
Najčitanije iz rubrike