Osijek
ZA BLAGDAN VELIKE GOSPE ORGANIZIRANA HODOČAŠĆA PREMA ALJMAŠU AUTOBUSIMA I PJEŠKE

Ove godine u Aljmašu i druženje u Cenacolu
Objavljeno 13. kolovoza, 2019.
Uoči blagdana Velike Gospe najveće osječke župe objavile su raspored hodočašćenja prema najvećem slavonskom svetištu Aljmašu, ali i raspored svetih misa u svojim župama. Tako će u donjogradskoj župnoj crkvi Preslavnog Imena Marijina svete mise biti u 7, 9 i 18.30 sati. U ovoj župi organiziraju odlazak u Aljmaš autobusom, a za hodočašćenje autobusom u Aljmaš nužno je prijaviti se do danas (utorak) i pri prijavi uplatiti 30 kuna. Autobus kreće u četvrtak ispred donjogradske župne crkve u 8 sati.

U osječkoj konkatedrali mise će biti služene u 7, 8.30, 10 i 18.30 sati. Za one koji žele hodočastiti pješice zajednički polazak je na blagdan Velike Gospe u 4 sata ujutro sa Zelenog polja (kod okretišta tramvaja). Župljani koji će hodočastiti pješice trebaju se prijaviti u župni ured da im osiguramo mjesto u autobusu za njihov povratak. Raspored svetih misa u Aljmaškom svetištu je u 7 i 9 sati, svečana u 10.30, a predvodi je mons. dr. Đuro Hranić, nadbiskup, metropolit te poslijepodne u 17 i 19 sati. Ispovijedati se može cijeli dan.

Uz svetište Gospe od Utočišta u Aljmašu nedavno je otvorena kuća Zajednice Cenacolo. Kuća je smještena na samom ulasku u Aljmaš, nedaleko od Kalvarije. Tijekom predstojećih dana kuća u Aljmašu otvorena je za sve koji se žele susresti s mladićima i čuti svjedočanstvo o tome kako ih je Bog preko Zajednice iščupao iz mraka ovisnosti. Prilika za čuti svjedočanstvo bit će u utorak, 13. kolovoza, u 16 i u 20 sati; u srijedu, 14. kolovoza, u 15, 16.30 i 20 sati te u četvrtak, 15. kolovoza, u 8, 9, 12, 13, 16 i 19.30 sati. Kontakt-osoba Zajednice u Aljmašu je Ante Buliga (0992726515).
N.Z.Eberhard
Možda ste propustili...

UZ ZAVRŠETAK KOLONIJE U ERNESTINOVU

Skulpture se uskoro sele u novi park

UNIKOM D.O.O. NAGRAÐUJE SVOJE KORISNIKE

Besplatna podjela komposta prigodom placanja racuna

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DUNAV “PODIVLJAO” U DALJU

Ribiče i šatore Dunav
gotovo odnio nizvodno

2

DIVLJE ŽIVOTINJE U SREDIŠTU GRADA

Zimska luka postala stalni dom za vidre, dabrove i kormorane

3

UNIKOM D.O.O. NAGRAÐUJE SVOJE KORISNIKE

Besplatna podjela komposta
prigodom placanja racuna