Osijek
NAKON 10-AK DANA IPAK INTERVENIRALI I ULOVILI PSE KOJI TERORIZIRAJU JUGOVCE

Zaskočili je psi lutalice i izgrizli do krvi i kostiju
Objavljeno 13. kolovoza, 2019.

Umjesto na godišnjem, M.B s Juga 2 završila je na hitnoj i bolovanju jer su je u Rapskoj ulici izgrizli psi lutalice do krvi i kostiju na potkoljenici. Nije samo ona žrtva pasa koji su jučer ipak pohvatani uz teški otpor i otimanje, pa su ogrebotine i ugrize po rukama zadobile i djevojke iz Azila koje su ih došle zbrinuti. A prije nekoliko dana ti su isti psi igrizli, kaže nam M.B., još jednog mladića.

Već danima naša sugovornica moli da netko intervenira, od policije preko veterinara do Azila.

- Evo, napokon su došli, valjda zato što su čuli da je suprug uzrujano zvao i rekao da stižu i novinari. Hvala Bogu da su pohvatani i da napokon možemo na ulicu. Pa zar se moramo bojati kada ljudi idu u crkvu ili u trgovinu da ćemo stradati od pasa? Od 1. kolovoza zovem da nam pomognu, ali nitko ništa ne poduzima. Da su odmah reagirali, možda me ne bi izgrizli, ovako sam napadnuta u subotu, završila kod liječnika na intervenciji, cijepe me jer ne znaju jesu li psi bijesni ili ne - kaže M.B.

Do sredine Paške, kaže M. B., ganjali su je prvi put, kada im je uspjela pobjeći. Međutim, u subotu su je psi zaskočili kada je šetala sa psićem. "Da Lotu nisam podignula u naručje, mislim da bi je rastrgali zubima. Nisam ih primijetila jer su bili tu pod autom. Skočili su odjednom na mene, okružili me na stazi, nisam imala kamo. Završila sam na hitnoj, dobila tetanus, antibiotike, zvala policiju. Još 1. kolovoza obećali su iz Azila da će doći uhvatiti pse. Navodno, bili su, ali mi nismo nikoga vidjeli, niti nam se tko obratio. Ovdje su još jednog čovjeka ugrizli, ali njega nisu jako, samo su ga malo zagrebli. I on je isto prijavio, pa su i taj dan obećali da će doći, ali nitko nam se nije javio. Suprug je zvao komunalca, i on ga je taj uputio na Azil. Kada sam bila kod liječnika, rekao mi je da je još netko bio iz Rapske, znači da je još nekoga ugrizao - kaže M. B.

Dodaje da ne zna čiji su psi. Misli da su od čovjeka kojeg su udomili iz nekih obližnjih derutnih kućica u naselju. Pita se kako je moguće da čovjeka odvedu u dom, a ostave psa. Navodno ih neki susjedi i hrane. "Navodno je jedan pas njegov, svi se prave blesavi, nitko ne zna čiji su psi. Nisu valjda svi njegovi. Prvi put su me napala četiri, a u subotu tri psa. Evo, policija je bila kod nas jutros, bili su i kada je suprug zvao, ali nitko nije reagirao pa da odvede pse, a to nisu psi, nego zvijeri, u tome je problem. Evo, stojimo tu na ulici i čekamo vas, a oni napadaju sve redom. Nekoga napadaju, a nekada samo leže", priča M. B.

Gledali smo kako su djevojke uspjele uhvatiti dva psa, namamile su ih hranom. Jedva su ih svladale. Stela Rakas iz Azila kaže da će možda morati "šinteri" koristiti pušku za uspavljivanje. No na kraju to nisu morali jer su uspjele uhvatiti tri psa. Prethodno nam je Stela kazala da su dvije bile ženke. Neki kažu da su u čoporu tri psa, neki da su četiri, ali tog četvrtog nisu pronašle, pa je pitanje hoće li biti još napada na ljude. D. Pejić
Tri su psa viđena i tri su uhvaćena, ali neki tvrde da su bila četiri, pa strahuju od novih napada
ŽIVOT U STRAHU
Susjeda, željela je ostati anonimna, naizust nam je prepričala svoj susret s “kerovima”.

- Čula sam lavež, a potom i vrisku. Vidim da su napali nasmrt preplašeno dijete, koje se nije moglo obraniti od nasrtaja. Istrčala sam s metlom i ‘povijala’ pse lutalice. A da vam kažem još nešto, da znate kako su opasni; moj šogor je ostao gotovo bez prsta kad je jednog od njih pomazio jer ga je ščepao zubima”, kaže susjeda.
Možda ste propustili...

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

GDJE U KUPOVINU U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 14. travnja

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike