Crna kronika
NEDJELJA OBILJEŽENA NESREĆAMA

Vozač auta poginuo u sudaru kod Pleternice
Objavljeno 12. kolovoza, 2019.
Vozač automobila smrtno je stradao u nesreći kod Pleternice, a motociklist teško ozlijeđen u sudaru na Čepinskoj
OSIJEK/PLETERNICA/SLATINA

U dvije prometne nesreće koje su se dogodile u nedjelju, kod Pleternice i u Osijeku, jedna je osoba poginula, a jedna je s teškim ozljedama završila u bolnici. Prometna nesreća s poginulom osobom zbila se u Bresnici, prigradskom naselju Pleternice.

Kako stoji u priopćenju Policijske uprave požeško-slavonske, u nesreći je smrtno stradao 58-godišnji vozač automobila. Oko 13.30, upravljajući Volkswagenom požeških registracijskih oznaka, 58-godišnjak je zbog nepropisnog kretanja kolnikom u zavoju prešao u suprotni trak i udario u Volkswagen požeških registracija kojim je upravljao 66-godišnjak, odbacivši ga na parkirani Audi požeških registracijskih pločica. Od težine zadobivenih ozljeda na mjestu nesreće poginuo je 58-godišnji vozač, a drugi vozač i njegova 65-godišnja putnica lakše su ozlijeđeni.

Promet kroz Bresnicu je zbog očevida bio obustavljen od 14 do 17.30.
Nastradao motociklist

U nesreći koja se u nedjelju oko 20.50 dogodila u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku teške ozljede zadobio je mladi vozač motocikla Kawasaki. Prema kazivanju građana koje smo zatekli na mjestu nesreće, do ozljeđivanja mladog motociklista došlo je nakon što je dostavni automobil osječke pizzerije iz Ulice jela skrenuo ulijevo, u Mandićevu ulicu, prema Osijeku. U tom je trenutku iz smjera Čepina Mandićevom ulicom naišao motocikl. Pokušavajući izbjeći nalet na automobil, motociklist je naglo skrenuo udesno, no ipak je naletio na desni bočni dio dostavnog vozila. Izgubivši ravnotežu, a potom i kontrolu nad upravljačem, motociklist je skrenuo s ceste udesno i sletio u kanal. Od siline udarca u betonski mostić motocikl i vozač odbačeni su još desetak metara prema Osijeku.


- Gledao sam TV sa suprugom kada smo začuli jak udarac. Odmah sam znao da je riječ o prometnoj nesreći, koje su česte u našoj ulici - doznajemo od stanara Mandićeve. Mladi motociklist cijelo je vrijeme bio pri svijesti, a od sigurne ga je smrti spasila kaciga, koja je oštećena od udaraca. Netko od pristiglih vozača i stanara Mandićeve pozvao je Hitnu pomoć, koja je brzo došla. Kako se strahovalo da je mladiću od pada i udaraca nastradala i kralježnica, liječnička ekipa pomno ga je pregledala, a potom, nakon desetak minuta, položila na nosila i odvezla u Klinički bolnički centar Osijek, gdje je zadržan na liječenju. Očevid su na mjestu nesreće obavili djelatnici PU osječko-baranjske, a za njegova trajanja promet je bio otežan jer je policija vozila propuštala izmjenično.
Lakše ozljede

Nesreća s ozlijeđenim osobama zbila se u nedjelju oko 23 sata i u Slatini, u Ulici braće Radića. Prema neslužbenim informacijama, do nesreće je došlo zbog neopreznosti vozača, ili vozačice, osobnog automobila Renault slatinskih registracijskih oznaka, koji je izišao na prometnicu s kućnog prilaza a da nije provjerio može li to učiniti bez ugrožavanja drugih sudionika u prometu. U trenutku kada je Renault već bio na cesti, iz smjera središta grada naišao je Citroen, također slatinskih registracija, kojim je upravljala vozačica. Došlo je do izravnog udara prednjeg dijela Citroena u lijeva vrata Renaulta. Neslužbeno doznajemo da su vozači lakše ozlijeđeni i vozilom Hitne medicinske službe odvezeni na daljnju obradu.

Zasad nije poznato je li u vozilima koja su sudjelovala u toj nesreći bilo putnika. U vrijeme očevida promet na tom dijelu prometnice bio je obustavljen i odvijao se drugim ulicama kroz grad. Detalji i uzrok nesreće znat će se nakon službenog izvještaja policije.


Milan Bugarić
PREMINUO TEŠKO OZLIJEĐENI POLJAK
Četrdesetčetverogodišnji poljski državljanin, vozač BMW-a, umro je u nedjelju u riječkoj bolnici od teških ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu u Ćepiću, u Istarskoj županiji. Na njegov je automobil naletio Opel Zafira njemačke registracije, kojeg je vozio 45-godišnjak. Od siline udarca Opel se odbio i vratio u svoj prometni trak, kada je u njega udario Seat Leone talijanskog državljanina. U nesreći je ukupno ozlijeđeno pet osoba, četiri teško i jedna lakše. Unatoč naporima liječnika Poljak je preminuo.
Možda ste propustili...

GODINU I POL NAKON PLJAČKE

Uhićen pljačkaš 6 milijuna kuna

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi