Mozaik
SLAVONCI I DALJE PRVI VRHU LISTE HR TOP 40

Mia i Tolja na četvrtom
mjestu, a grupa Vigor sedma
Objavljeno 12. kolovoza, 2019.

Radijski eter širom je otvorio vrata ljetnim hitovima, a jedan takav aktualni singl od prošlog se tjedna smiješi s broja 1 liste HR Top 40. Pjesma "Vidi se izdaleka", u izvedbi Damira Kedže, već je svojim dolaskom u eter ostvarila najviši ulaz i najavila uspjeh, a o popularnosti singla svjedoči i nekoliko tjedana boravka u TOP 3 najemitiranijih domaćih pjesama.


Prema prošlotjednim podacima, singl koji izdaje Croatia Records službeno se popeo na prvo mjesto liste, a osim same pjesme pozornost slušatelja plijeni i pripadajući spot koji zrači vedrinom i ljetnim raspoloženjem. Specifičan vokal i uspješni singlovi Kedže ostavili su traga u više navrata u radijskom eteru i na listi HR Top 40, stoga ne čudi da je njegova nova pjesma u kratkom roku dospjela na sam vrh liste.


Na drugome ga mjestu slijedi Franka s pjesmom "Ljubav, ništa više", ljetnim singlom kojim je mlada izvođačica najavila izlazak svojeg drugog studijskog albuma. Broj 3 zauzela je Nina Badrić sa svojim iznimno uspješnim singlom "Volim te, volim", koji je, poput njezinih prethodnih pjesama, dugo držao sam vrh ljestvice. Njezin raniji singl "Rekao si" na aktualnoj listi slovi kao najizdržljiviji nakon tjedana boravka na istoj. Četvrto mjesto drže Osječanka Mia Dimšić i Marko Tolja sa "Sva blaga ovog svijeta", a pjesma "Šatori" osječke grupe Vigor na sedmom je mjestu.


Najviši ulaz ostvarili su Kameny i Iva Ćurić s pjesmom "Ranjeni", u izdanju Croatia Recordsa i Styx Productiona. Singl DJ-a i producenta Tomislava Jelića i mlade slavonske pjevačice obilježili su moderna produkcija i plesni ritam, i doveli ih među najemitiranije u Hrvatskoj. Najveći skok zabilježio je Matija Cvek s "Dramom", novom pjesmom u izdanju Menarta kojom je još jednom potvrdio svoj uspjeh kao jedan od najprepoznatljivijih imena mlađe generacije domaće glazbene scene.


Na regionalnim listama Nina Badrić zauzela je broj 1 u Gradu Zagrebu i Središnjoj Hrvatskoj te Dalmaciji s pjesmom "Volim te, volim", dok je Franka sa singlom "Ljubav, ništa više" najemitiranija u Istri i Primorju. U Slavoniji prvo mjesto zauzimaju Mia Dimšić i Marko Tolja te njihova pjesma "Sva blaga ovog svijeta", izvedena na Splitskom festivalu. Grupa Vigor i Isaac Palma te njihov singl "Šatori", zabavni hit mjeseca, najemitiraniji su u regiji Zagorja. T.Kvorka
U Slavoniji prvo mjesto zauzimaju Mia Dimšić i Marko Tolja te njihova pjesma "Sva blaga ovog svijeta"
Možda ste propustili...

D., ŽELJEZNE PILULE I EXTROFT DIJELIT ĆE POZORNICU S VELIKANIMA

Na INmusic festivalu #16 predstavit će se čak tri izvrsna Superval benda

Najčitanije iz rubrike