Sport
POČELA NOVA SEZONA PREMIER LIGE

Kazalište snova uživalo je u velikoj predstavi
Objavljeno 12. kolovoza, 2019.
Chelsea teško stradao na Old Traffordu, gdje su domaći “crveni vragovi” preživjeli sve napade i na kraju slavili s uvjerljivih 4:0

Start prvenstva i odmah veliki derbi koji je oduševio. Mančestersko "kazalište snova" moglo je uživati u pobjedi iz snova svojih "vragova". Manhester United u velikom je stilu otvorio novo prvenstvo engelske Premier lige i na svom Old Traffordu svladao Chelsea s 4:0 te ostvario najveću domaću pobjeda nad londonskim "plavima" još od 1965. godine. Bio je to ujedno i susret kojim je zaključeno prvo kolo.

Veliki engelski derbi pokazao je koliko je nogomet čudna, nepredvidljiva i lijepa igra. Rezultat govori kako je Manchester United pregazio goste, no Chelsea uopće nije bio loš. Posebice u prvom poluvremenu, "plavi" su napadali i stvarali prilike, dva puta gađali vratnicu, ali do pogotka nisu mogli. I konačna statistika je debelo na strani gostiju, ali bodovi su ostali "crvenima". United je poveo u 18. minuti nakon što je Marcus Rashford pogodio iz kaznenog udarca. Tih 1:0 je dugo stajalo na semaforu, a onda dvije čudesne minute domaćih koje su im otvorile vrata raja. Prvo je u 65. minuti Anthony Martial zabio za 2:0, a u 67. minuti je Rashford povisio na 3:0. Konačni nokaut Chelseaju zadao je James u 81. minuti. Zapravo njegov je udarac u vlastitu mrežu skrenuo Emerson i prevario svog vratara Kepu. Mateo Kovačić je odigrao cijelu utakmicu za goste, koji su zajedno sa svojim menadžerom Frankom Lampardom razočarani napustili "kazalište snova".

United je razbio "bluese", a njihov gradski rival Manchester City u gostima se lako obračunao s West Hamom pobijedivši s 5:0. Utakmicu u Londonu obilježio je Raheem Sterling, koji je zabio hat-trick u pobjedi Cityja, a u strijelce su se upisali i Gabriel Jesus i Sergio Aguero. Prvak je zabio petardu, a doprvak samo pogodak manje. Liverpool je naime pobijedio Norwich s 4:1.

S pobjedom je krenuo i Arsenal, klub koji je ovo ljeto u Engleskoj potrošio najviše novca na pojačanja. Gostima iz Londona je bio dovoljan samo jedan pogodak za pobjedu u Newcastleu, "topnicima" je radost na St. James Parku donio Pierre-Emerick Aubameyang zabivši za 0:1. Leicester i Wolverhampton su krenuli sa po bodom, nakon što su odigrali utakmicu bez pogodaka. Bez pogodaka su završili i Crystal Palace i Everton. Aston Villa se nakon tri godine vratila u Premier ligu, a povratak u elitu nije prošao uspješno. Ustvari, prošao je prema očekivanju. Villa je gostovala kod Tottenhama i izgubili s 3:1, iako je u devetoj minuti šokirala domaćina i povela preko Johna McGinna. U posljednjih 20-ak minuta Tottenham je ubacio u brzinu više i u 73. minuti je Tanguy NDombèlé, koji je ovo ljeto u London stigao iz Lyona za 65 milijuna eura i postao najskuplje pojačanje u povijesti Spursa, izjednačio na 1:1. Pobjedu domaćinima donio je dvostruki strijelac Harry Kane. Hrvatski vratar Lovre Kalinić nije bio u sastavu Aston Ville. Novak u ligi Sheffield United u gostima kod Bournemoutha odigrao je 1:1, Burnley je pak pobijedio Southampton s 3:0, a istim rezultatom je Brighton slavio u gostima kod Watforda.

Ivana Liović
BOLTON NAKON DVA KOLA IMA MINUS 11 BODOVA
Nogometaši Boltona su u susretu 2. kola League One, trećeg razreda engleskog nogometa, remizirali s Coventryjem (0:0). Najmlađu momčad u povijesti kluba na travnjaku je predvodio kapetan Harry Brockbank, koji ima samo 20 godina. Nakon dva kola Bolton na kontu ima minus 11 bodova. Naime, nekadašnji član Premier lige je u velikim financijskim problemima, napustili su ga igrači, ispao je u treći rang, u kojem je zbog kazne startao s 12 bodova minusa. Menadžer Phil Parkinson u momčadi ima samo klince, prosjek prvog sastava je 19 godina, klub nema novca, igrača i bodova, ali zato ima podršku navijača koji su ga i u nuli s Coventryjem vjerno bodrili.
Možda ste propustili...

NOVA POBJEDA NOGOMETAŠICA OSIJEKA

Hajduk razbijen petardom u nastavku

Najčitanije iz rubrike