Sport
MIRKO MARIĆ PRIZNAO:

Bilo je nekog kontakta, ali nisam baš siguran je li dovoljno za jedanaesterac
Objavljeno 12. kolovoza, 2019.
U dvije zanimljive situacije našao se Osijekov napadač Mirko Marić tijekom susreta s Dinamom. Prva se dogodila u 22. minuti kada se odlično oslobodio Dilavera, stvorio idealnu prigodu za pogodak, pucao sa šest-sedam metara, ali je Dinamov i reprezentativni vratar Dominik Livaković odlično reagirao. Druga situacija dogodila se u samoj završnici susreta. Marić je nakon dugačkog šprinta pao u kaznenom prostoru. S tribina su svi pomislili kako je postojao prekršaj Atiemwena, no umjesto na bijelu točku, sudac Zebec pokazao je žuti karton Osijekovu napadu. Kasnije se pokazalo kako jedanaesterca doista nije bilo, a odmah nakon susreta obje situacije opisao je sam "glavni junak".

- Prva je to bila prilika u prvih pola sata, odigrali smo vrhunsku akciju. Mance je vrhunski odvukao igrača, meni se stvorila prilika koju vjerojatno ne bi obranio ni jedan golman u HNL-u osim Livakovića. U toj je prilici pokazao zašto vrijedi deset milijuna eura. Šteta, to je bila odlična prilika, čisti zicer koji sam morao zabiti.

Moglo se možda i bolje reagirati u završnici susreta.

- Trčao sam praktički 80 metara u kontru, kada sam vidio da mi ide u klizeći start, bio sam uvjeren kako će me zakačiti i kako će me srušiti. Uspio sam samo gurnuti loptu, bio je određeni kontakt, uostalom tražio sam i ja kontakt, ali nije na kraju bio penal.

Ni reakcija vas i igrača nije bila žustra.

- Ma vidio sam odmah kako će mi dati žuti karton zbog simuliranja, pa nije bilo ni potrebe za reakcijom.

Marić je zaključio kako je Osijek bio ipak nešto bolja momčad. No ne žali za propuštenim.

- Imali su i oni svojih odličnih prilika poput Gavranovića ili Theophillea koje je Ivušić odlično obranio. Kažem, imali smo prilika i mi i oni, tako da bodom ne možemo biti nezadovoljni. Slijede nam još dva druga derbija, stoga nije loše što smo ovaj neugodan niz otvorili bodom protiv jakog Dinama - rekao je Marić.

Mile Škorić, kapetan Osijeka, pokušao je procijeniti tko je više izgubio nakon derbi-susreta u petak u Gradskom vrtu.

- Ne znam ni sam. Vjerojatno mi, s obzirom na to da nam je trebala pobjeda pa da se priključimo trojci s tri pobjede na početku prvenstva. No, s druge strane, bod protiv Dinama nikada nije loš iako možemo žaliti. Bili smo bolji, imali smo više prilika, Livaković je imao dvije-tri vrhunske intervencije, spasio je njihovu mrežu. No uvijek je Dinamo u ovakvim susretima favorit, teško je igrati protiv njih, pa možemo biti zadovoljni što smo tijekom susreta ne samo pružili dobar otpor nego bili ukupno i bolja momčad.

Nije tako loše otvoriti neugodan niz bodom protiv prvaka?

- To je sigurno dobro za samopouzdanje prije dva nova nadolazeća derbija. Idemo se odmoriti, pripremiti što bolje za Rijeku, gdje isto će isto biti teško.

Spornu situaciju na kraju susreta Škorić nije posebno komentirao.

- Bio sam daleko, nisam pravo ni vidio. Ali, eto, na kraju šteta i zbog te situacije - zaključio je Škorić. K.Lacković
Mirko Marić

napadač NK Osijek

Imali smo prilika i mi i oni, tako da bodom ne možemo biti nezadovoljni. Slijede nam još dva druga derbija, stoga nije loše što smo ovaj neugodan niz otvorili bodom protiv jakog Dinama
Najčitanije iz rubrike