Sport
RUKOMETAŠI OSIJEKA ZAPOČELI PRIPREME

Priliku za napad na vrh tablice čekat će iz sjene
Objavljeno 12. kolovoza, 2019.
Osječani već godinama ne "stanuje" u elitnom razredu hrvatskog rukometa

Pripreme za nadolazeću sezonu počeli su i rukometaši Osijeka. Kao i prošle godine seniorsku momčad vodit će Ivan Šunda, koji je i odradio prozivku na Srednjoškolskom igralištu. To je već uobičajena praksa premda se momčad već u drugoj polovini treninga preselila u Zrinjevac. Naime, vrlo brzo će doći i pripremne utakmice, već sljedeći vikend dogovoreno je gostovanje u Tuzli.


Inače, muški rukometni osječki klub ući će u rujnu u desetu sezonu kako ne "stanuje" u elitnom razredu hrvatskog rukometa. Prošle sezone u Prvoj hrvatskoj ligi "Sjever" zauzeli su peto mjesto. Konstanta su svih ovih godina u gornjem domu, no zasad izostaju ozbiljniji napadi na ulazak u Premijer ligu. Takve ambicije nitko ne može zabraniti, stoga je dojam kako će osječki rukometaši svoju priliku čekati iz sjene.


- Uvijek težimo najvišim mogućim ciljevima. Na kraju ćemo vidjeti koliko su naše ambicije realne. Dobra je stvar što imamo momčad na okupu koja je igrala i prošle sezone. Što znači, imamo uparenu svaku poziciju. Zasad nitko nije otišao, ali nitko nije niti došao - pričao nam je trener Ivan Šunda.


To nikako ne znači kako neće biti odlazaka ili dolazaka. Nadaju se u RK-u Osijek ipak ponekom kvalitetnom igraču sa strane koji bi pojačao redove. Što se tiče aktualnog igračkog kadra, ipak postoje tri dvojbe. Vratar Edi Vešligaj naime mora uskladiti svoje obiteljske i poslovne obveze, koji su vezani uz rodne Našice. U RK-u Osijek ipak se nadaju kako će ovoga vratara imati na raspolaganju i sljedeće sezone. Možda veće dvojbe ostaju kod Luke Stojnovića i Ivana Jurića. Oni su naime paralelno s igračkom započeli i sudačku karijeru. Budu li delegirani u ligi ispod Prve HRL "Sjever", neće smjeti više igrati službene susrete. Dogodi li se takva situacija u RK-u Osijek će morati potražiti rješenje na poziciji pivota kao Stojnovićevu alternativu.
- Vidjet ćemo igrače koji ove godine dolaze u Osijek na fakultet. Nama je uvijek to zanimljivo - rekao je Šunda koji će za razliku od prošle sezone voditi isključivo prvu momčad. Naime, prošle godine vodio je i prvu i drugu momčad, pa će ove godine drugu momčad voditi Anđelko Tominac. Nekoliko igrača iz Tominčeva kadra priključeno je ovih dana i treninzima prve momčadi. Kada govorimo o odigravanju susreta, osim gostovanja u Tuzli, još se u hodu definiraju pripremni susreti. Njih će sigurno biti dovoljno do početka prvenstva.


Krešimir Lacković
RK OSIJEK NA POČETKU PRIPREMA
Kada se pogleda igrački kadar, Ivan Šunda ima dovoljno i kvantite, ali i kvalitete za ovaj rang natjecanja za nesmetan rad. Naime, ako čak i izuzmemo dio sasvim mladih igrača iz druge momčadi trenutno na raspolaganju ima čak 19 igrača s kojima je ušao u pripreme. Tako ovih dana prve radne dane odrađuju: Tomislav Babić, Ivan Bošnjak, Luka Cickaj, David Čičak, Ivan Jurić, Sandro Kolar, Luka Kopić, TIn Kuže, Roko Mandarić, Filip Marković, Domagoj Nedić, Hrvoje Pleše, Luka Stojnović, Dominik Šimatić, Ante Šošić, Edi Vešligaj. Filip Vuković, MAtej Zrno i Tomas Edl.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku