Novosti
PREDSJEDNIK STRANKE DESNO

Đapiću je znakovito što Milanović za šefa države kreće iz Brezovice
Objavljeno 12. kolovoza, 2019.
Na izborima za Gradsko vijeće Grada Osijeka održanim 9. ožujka 2008. godine Anto Đapić, tada predsjednik HSP-a i nositelj njihove liste, s osvojenih 13.755 glasova bio je uvjerljivi pobjednik tih izbora, a iza sebe je s gotovo pet tisuća glasova zaostatka ostavio tada člana HDZ-a i nositelja njihove gradske liste Miroslava Škoru. Može li se povijest ponoviti i ovaj osječki dvojac ponovno suprotstaviti na izborima, ovaj put predsjedničkim, teško je povjerovati, no nije i nezamislivo. Stvari su se međutim umnogome izmijenile, Škoro do Pantovčaka pokušava doći kao nezavisni, a i Đapić više nije u HSP-u, nego vodi stranku Desno, koja na današnjoj političkoj sceni Hrvatske kotira vrlo loše. Škoro je svoju kandidaturu već najavio, dok je Đapić tek dao naslutiti kako bi zasigurno i on imao što reći u izbornoj utrci za šefa države.

Na prošlim predsjedničkim izborima stranka Desno podržala je upravo aktualnu predsjednicu, no Đapić napominje kako im je ostala dužna jer tada nisu svi elementi dogovora bili realizirani. Iako još nije izišla s programom, simbolično je da se obratila u Hrvatskom tjedniku. Očito je shvatila da mora pokušati vratiti dio biračkog tijela desnice - kaže predsjednik stranke Desno.

Za Škoru, pak, kaže da ne pripada autentičnoj nacionalnoj desnici.

- Nije mi nepoznanica, Škoru poštujem, njegove pjesme pjevam, no on je sam rekao da nije kandidat desnice, da nije ni desno ni lijevo. Rekao je da treba obilaziti Bleiburg i Jasenovac, a to nije pozicija naše desnice. Ne zamjeram njegovim političkim pozicijama s političkog centra – poručio je svome sugrađaninu.

Za kandidata ljevice Zorana Milanovića Đapić tvrdi da osim službene kandidature, u programskom smislu nije ništa novo rekao osim da je potrebna bolja Hrvatska i borba protiv korupcije.
- Znakovita je činjenica da je formalnu kampanju pokrenuo upravo iz Brezovice - naglašava Đapić dodajući kako je razumljivo da kandidati još ne žele otkrivati svoje adute jer će ovo biti duga i iscrpljujuća kampanja. T.P.
Ideologija temelj kampanje
Predsjednik stranke Desno Anto Đapić smatra da odrednica i temelj predsjedničke kampanje mora biti ideologija, jer se mora vidjeti po čemu se kandidati razlikuju. Predsjednici zamjera što govori da je protiv takvih ideoloških rasprava.
Možda ste propustili...