Osijek
ZELENI CVIJET – ZA LJEPŠE VLADISLAVCE

Nagrade dobili Ivanka, Ivka i Ilija
Objavljeno 11. kolovoza, 2019.
Okončan je javni poziv Općine Vladislavci koja ga je organizirala kako bi motivirala građane da svoje okućnice u što većem broju urede što ljepše i održavaju ih takvima tijekom proljeća i ljeta da bi naselja Vladislavci, Dopsin i Hrastin bila ugodnija za življenje. Kako doznajemo od načelnika Općine Vladislavci Marjana Tomasa, kao završnica ovogodišnjeg javnog poziva dodijeljene su općinske nagrade za najbolje uređene okućnice u akciji “Zeleni cvijet - za ljepšu općinu Vladislavci”.

Motivacija je bila odlična, jer su bile predviđene za dodjelu novčane nagrade i to trima najboljima za trud i uložena sredstva. Prvo mjesto pripalo je Ivanki Simić koja je osvojila nagradu u iznosu od 1500 kuna, drugo mjesto i nagradu od 1000 kuna osvojila je Ivka Pranjić, a nagradu u iznosu od 500 kuna osvojio je za treće mjesto Ilija Jelečević.

- Općina Vladislavci organizirala je i ove godine nagrađivanje za najuređeniju okućnicu na našem području, a prihvatljivi korisnici javnog poziva bile su fizičke osobe - vlasnici i korisnici obiteljskih kuća na području općine. Izbor najuređenije okućnice obavilo je Povjerenstvo, a prijave su se podnosile do 1. lipnja 2019. godine. Ove godine stiglo je više prijava nego prošlih godina i Povjerenstvo je imalo težak posao odabrati najbolje uređene okućnice - kaže vladislavački načelnik Marjan Tomas. D. Pejić
SINERGIJA GRAĐANA I OPĆINSKE UPRAVE
Vladislavački načelnik dodaje kako osobno smatra da mještani ulažu veliki trud kako bi naselja izgledala lijepo, jer građani imaju smisla za takve stvari. “Nije to samo zbog našeg poziva, nego jednostavno ljudi vole da im je imanje lijepo. Općina će nastaviti s ovakvim poticajima. Trud treba nagraditi, a vidljivo je da se s voljom i samostalnim radom može mnogo postići u

hortikulturi”, smatra Tomas.

Dodaje da je to sinergija građana i općinske uprave koja brine da komunalci i sve ostale javne površine održavaju konstantno tijekom cijele godine.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike